MOBILITZACIONS

L'ANC invertirà 100.000 euros a "internacionalitzar" el judici al procés

L'entitat soberanista presenta un videoclip i ultima tanques publicitàries a sis capitals europees

zentauroepp46939355 manifestacvion plaza catalunya190212194254

zentauroepp46939355 manifestacvion plaza catalunya190212194254 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després del llançament de la campanya sota el lema‘Self-determination is a right, not a crime’(L’autodeterminació és un dret, no un delicte) i de l’aperitiu de manifestacions descentralitzades a Catalunya i a 33 ciutats d’Europa, l’ANC treu un nou videoclip amb una cançó cedida pel cantant Peter Gabriel i ultima les tanques publicitàries a sis capitals europees per "internacionalitzar" el judici del procés.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que invertiran 100.000 euros i que, a través de la seva campanya de donatius, ja han recaptat 25.000 euros per activar la campanya a Europa.

Imatges de l’1-O decoraran els carrers de París, Londres, Brussel·les, Berlín, Roma i Ginebra; mentre es posa en circulació un "himne" en tres llengües entonat per Lluís Llach, Gemma Humet, Joan Baez i Mario Muñoz adaptat de l’original 'In your eyes' (Als teus ulls) creada el 1986. 

Paluzie ha insistit que aquest judici "no hauria d’existir", però el recullen com una "eina de denúncia" i una "oportunitat per passar a l’ofensiva" en el seu curs cap a la "internacionalització". I ha cridat a la "mobilització popular als carrers", recordant la convocatòria de manifestació d’aquest dissabte a Barcelona.

Així mateix, han traslladat el seu "recolzament i força" a l’exvicepresident Oriol Junqueras, que declarava com a acusat al Tribunal Suprem mentre celebrava la roda de premsa. "Ens està defensant a tots", ha etzibat Paluzie.

Notícies relacionades

Preguntada per l’avanç electoral, ha celebrat que tant ERC com el PDECat hagin exercit com a "minoria de bloqueig" al Congrés dels Diputats, perquè el Govern "no ha ofert res". "No s’entendria estar negociant pressupostos com si no hagués passat res i sense cap avenç quant al dret de l’autodeterminació", ha assegurat.

Quan es compleixen tres anys de la mort de l’exdirigent d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, la líder de l’ANC ha assegurat que "no s’ha abandonat l’esperit de la revolució dels somriures".