Populars madrilenys

Salvador Victoria i Enrique Barón declaren com a testimonis en el judici dels 'espies'

L'expresident Ignacio González va negar que ordenés vigilàncies a rivals d'Esperanza Aguirre en el PP

zentauroepp38295971 espa a memoria fiscal a gra229  madrid  23 09 2014   fotogra170510093703

zentauroepp38295971 espa a memoria fiscal a gra229 madrid 23 09 2014 fotogra170510093703 / Carlos Iglesias

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exconseller de Presidència i Justícia de la Comunitat de Madrid Salvador Victoria testifica aquest dimecres en el judici que se celebra a l’Audiència Provincial de Madrid pel presumpte espionatge polític a dirigents del PP en els mesos de març, abril i maig del 2008.

També compareixerà el comissari Enrique Barón, que va substituir Sergio Gamón al capdavant de l’Àrea de Seguretat a instàncies de Francisco Granados. L’exdirector de Seguretat i excomissari General d’Informació ha sigut apuntat en el judici com a part del "muntatge" del cas relacionant-lo amb "les clavegueres policials".

En el judici, dos dels acusats han mantingut que van rebre "ordres il·legals" de Gamón per seguir Alfredo Prada, Manuel Cobo i Cristina Cifuentes per "especial interès d’Ignacio González".

Notícies relacionades

En el seu testifical, l’expresident regional va asseverar aquest dimarts que ni coneixia aquestes suposades vigilàncies ni va ordenar cap tipus de vigilància a ningú.

En la seva declaració, el guàrdia civil José Oreja va carregar contra els ex alts càrrecs del Govern regional Salvador Victoria i Lucía Figar per utilitzar, segons ell, els mitjans de comunicació per desacreditar les seves manifestacions i les del seu company José Manuel Pinto.