Destrucció de documents del BBVA

El jutge demana a 'Moncloa.com' els documents sobre la relació de Villarejo amb l'incendi del Windsor

En el requeriment se sol·liciten els escrits per al marc d'investigació de l'operació Tàndem

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016171227134054

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016171227134054 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat Central d’Instrucció Núm. 6 ha demanat al mitjà digital 'Moncloa.com' els documents sobre la informació publicada aquest dimarts respecte a una presumpta feina realitzada per l’excomissari José Manuel Villarejo per a la destrucció de documents del BBVA, que estaven en mans de l’auditora Deloitte a l’edifici Windsor a Madrid.

En el requeriment, el jutge sol·licita l’entrega de la documentació sobre la contractació de BBVA al grup Cenyt (José Manuel Villarejo) "en tant que està sent objecte d’investigació" en el marc de la peça secreta número 9 de l’operació Tàndem.

La informació de 'Moncloa.com' apunta l’existència d’uns documents en què Villarejo va anotar una "acció final" realitzada per al BBVA amb la frase: "Eliminar rastres documentals de la Firma d’Auditoria DEL". L’auditora tenia les seves oficines a l’edifici Windsor, que es va cremar per complet el febrer del 2005.

Notícies relacionades

"Tot això, sense perjudici del dret constitucional que assisteix el mitjà en ordre a la protecció de la font d’obtenció del material, tant del que ja s’ha publicat com del que es trobi pendent de publicació", precisa el jutge.

El diari digital 'Moncloa.com' assegura que entregarà al magistrat els documents que sol·licita "tan aviat com li sigui possible".