Visites a Benicàssim i La Rioja

El Govern remarca que els viatges de Pedro Sánchez són d'"interès general"

Ciutadans retreu al president de l'Executiu un "ús i gaudi personal" del Superpuma o el Falcon

dgc8knux0aapucc

dgc8knux0aapucc

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern ha remarcat que els viatges que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha fet des de la seva arribada al Palau de la Moncloa, inclòs el seu desplaçament per assistir al festival de música de Benicàssim o per acudir al casament d’un familiar a La Rioja, sónd’"interès general".

D’aquesta forma breu l’Executiu respon a una bateria de preguntes plantejades per Ciutadans, que demanava saber els motius pels quals "de manera sistemàtica" el Govern declara com a secret oficial els viatges personals del president quan utilitza mitjans del Ministeri de Defensa coml’helicòpter Superpuma o el Falcon.

Els diputats de la formació taronja Miguel Ángel Gutiérrez i Javier Cano denunciaven en les seves preguntes l’"afició" de Sánchez per aquest mitjà de transport i en concret l’ús del Falcon per a "ús i gaudi" d’esdeveniments "estrictament personals", dels quals "amb prou feines ha transcendit informació" o han sigut directament declarades "secret oficial".

"En compliment" de la llei

Notícies relacionades

Entre altres desplaçaments en el Falcon, destaquen el viatge del president i la seva dona per assistir al festival de música de Benicàssim o el que va fer a finals de l’any passat a La Rioja per acudir al casament del seu cunyat, dels quals no se’n sap el cost perquè els dos van ser classificats com a "secret oficial".

No obstant, des de Moncloa apunten que "els desplaçaments del president tenen per objectiu l’interès general del país" i que es realitzen, a més, "amb estricte compliment de tot l’ordenament jurídic", segons la resposta que ha donat a Ciutadans.