LA CRISI CATALANA

Torra ofereix a Sánchez continuar negociant els Pressupostos

El president posa com a condicions "mínimes" concretar la figura del relator, parlar del dret a l'autodeterminació i el final de la repressió

Assegura que no convocarà eleccions després de la sentència del judici per l'1-O si aquesta és condemnatòria

video 3456142 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert aquest dilluns al cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, continuar negociant els Pressupostos Generals de l’Estat malgrat que la Moncloa donés divendres per encallades les converses i que ERC PDECat presentessin les seves respectives esmenes a la totalitat als comptes.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torra ha posat unes condicions "mínimes" per permetre la tramitació: concretar la figura del relator, acceptar dialogar sobre el dret a l’autodeterminació i el final de la repressió.

"Volem discutir a partir de l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya. En aquests vuit mesos mai hem sabut quin és la proposta que té el Govern espanyol per als catalans", ha afegit.

No a l’avenç electoral

D’altra banda, davant del judici que arrencarà demà al Tribunal Suprem, Torra ha assegurat que no té intenció de convocar eleccions després de la sentència si aquesta és condemnatòria, però no ha avançat quina resposta donarà el Govern a una resolució en aquest sentit.

Notícies relacionades

Respecte al referèndum de l’1-O i a la declaració unilateral d’independència del 27-O, el president ha admès que van ser actes de desobediència.

Així mateix, ha demanat que l’Estat li garanteixi la seguretat a Madrid demà, on té previst anar a l’inici del judici contra els líders i polítics independentistes.