ELECCIONS EUROPEES

Garicano encapçalarà la llista de Ciutadans a la UE després de guanyar les primàries amb un 71%

La participació és d'un 21% i cap dels 235 candidats restants arriba al 2% dels recolzaments

zentauroepp46789140 grafand2665  sevilla  01 02 2019   el responsable econ mico 190203151829

zentauroepp46789140 grafand2665 sevilla 01 02 2019 el responsable econ mico 190203151829 / Jose Manuel Vidal

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El responsable d’Economia i Ocupació de Ciutadans, Luis Garicano, encapçalarà la llista d’aquest partit a les pròximes eleccions europees després d’haver sigut escollit pel71% dels afiliats que han votat en les primàries aquesta setmana.

Segons ha informat en roda de premsa el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, Garicano ha rebut el recolzament de 3.711 militants, que representen el 71% dels vots emesos. Quant als altres 235 candidats que es van presentar a les primàries, tots han quedat per sota del 2% i dels cent vots.

Dels 25.457 afiliats amb dret a vot en aquestes primàries, l’han exercit un total de 5.232, la qual cosa suposa una participació del 21% en les 24 hores que ha durat la votació, que ha finalitzat aquest divendres a les 10.00 hores.

Sobre aquesta dada, Villegas ha dit que si no és un percentatge més alt és perquè "gairebé tothom tenia clar que Luis Garicano era el millor candidat" i "no es donava una rivalitat intensa que animés més a la participació".

Economista "de categoria"

El dirigent de la formació taronja ha expressat l’orgull  que senten a Cs per poder comptar amb "un economista de la categoria" de Garicano com a candidat als comicis al Parlament Europeu. Això dona una idea de "la importància que donem a aquestes eleccions per al futur d’Espanya i d’Europa", ha destacat Villegas.

Segons ha recordat, Garicano col·labora des del 2014 amb Ciutadans, on lidera l’equip econòmic i ha participat en l’elaboració de programes electorals i en la negociació d’acords d’investidura i de govern.

A més, des del 2016 és un dels vicepresidents del Partit de l’Aliança dels Liberals i els Demòcrates per Europa (ALDE) i actualment s’encarrega de les converses amb En Marxa!, el partit del president de França, Emmanuel Macron, per constituir una plataforma transnacional amb altres formacions liberals per a les eleccions del mes de maig.

Garicano, per la seva banda, ha dit que és "un privilegi, un honor i una responsabilitat" ser el candidat de Cs i ha ressaltat el seu "afecte i treball per Europa" al llarg de la seva trajectòria professional i política. "Ha sigut una de les principals constants en la meva vida", ha manifestat.

Contra nacionalismes i populismes

El responsable econòmic del partit taronja considera que aquest és un moment crucial per a Europa perquè la construcció del projecte comunitari "està sota un intens atac per part dels partits nacionalistes i populistes que busquen destruir-lo des de dins" fomentant "la divisió i l’enfrontament".

Davant realitats com el brexit o a l’auge del "populisme" en països com Hongria, Polònia o Itàlia i en regions com Catalunya, considera que Cs i ALDE ofereixen una opció liberal que és "la millor alternativa a aquest populisme".

Una opció que promou la unió, que defensa una "sobirania compartida" a la UE i que vol "persones lliures, Estats dinàmics i un Estat del benestar fort", ha afirmat.

Notícies relacionades

Garicano ha apostat per un projecte liberal "modern, integrador i amb independents". Respecte a la composició de la resta de la llista electoral, ha dit que això ho haurà de decidir l’Executiva  de Cs.

El que li agradaria és una candidatura amb "talent" i persones "de primera línia", perquè creu que Brussel·les no pot ser el lloc on s’envia els polítics per "aparcar-los", "com ha passat en altres partits", ha assenyalat.