PROTESTA

L'ANC es plantarà davant de la Generalitat des de dilluns fins al març per demanar la república

Les concentracions es faran d'entre les 9 les 21 hores cada dia

zentauroepp40599714 barcelona  spain   october 19  television journalists wait o171021142221

zentauroepp40599714 barcelona spain october 19 television journalists wait o171021142221 / Sean Gallup

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ANC  es plantarà des d’aquest dilluns fins a l’1 de març a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de la Generalitat, per exigir al Govern que compleixi “el mandat” de l’1-O i implementi la república.

A partir del 4 de febrer i durant 20 dies –a excepció dels caps de setmana–, cridaran a la ciutadania a concentrar-se a la plaça de 9 del matí a 9 de la nit per recordar al Govern la seva “obligació per dur a terme el mandat que el poble de Catalunya li va donar l’1 d’octubre del 2017”.

Notícies relacionades

Per seguir amb el fil d’assenyalaments al Govern pels seus “incompliments”, penjaran una pancarta a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana en què es podrà llegir: “¿Què esteu fent per aplicar el mandat de l’1-O?”. “La ràbia i la indignació que sentim per aquesta situació injusta la canalitzarem i la traslladarem a qui pot revertir aquesta situació: el Govern i el Parlament”, asseguren en un comunicat intern. 

L’ANC ja va llançar la setmana passada un vídeo a les xarxes socials on criticava el Govern de Quim Torra, que acusava de ser “autonomista”. En una llista, van ratllar totes la seva promeses que l’Executiu no ha dut a terme: “investir Carles Puigdemont”, “restituir el Govern legítim”, “aprovar les 16 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional”,”recuperar el ple funcionament de la hisenda catalana” i “crear una assemblea de càrrecs electes”. Les úniques que queden en dubte són “fer caure el Govern de Pedro Sánchez si no dona resposta a reconèixer l’exercici del dret a l’autodeterminació” i “no acceptar les sentències dels presos polítics”.