SUPORT ALS ENCAUSATS

L'independentisme apel·la a la unitat de cara a l'inici del judici per l'1-O

L'acte d'homenatge als empresonats reuneix Govern, partits i entitats

Torra apel·la a forjar "un sol clam de llibertat i justícia"

torra-presos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

El Govern de la Generalitat, representants de JxCat, ERC, la CUP, les associacions independentistes, càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona i familiars dels presos sobiranistes, entre d’altres, han compartit un breu acte de recolzament als encausats a les portes del judici per l’1-O, que començarà en els pròxims dies. L’acte, celebrat al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, ha servit perquè tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com Meritxell Lluís, en nom dels encausats, fessin una crida a la unitat.

Notícies relacionades

Meritxell Lluís, representant de l’associació catalana pels drets civils, ha afirmat que els processats afronten el judici amb "fortalesa i serenitat" i "com una gran oportunitat per denunciar l’arbitrarietat judicial i la vulneració de drets i llibertats fonamentals". Per tot això ha demanat: "Abracem-nos en un sol clam de llibertat i justícia, ells i elles ho han demanat".

Per la seva banda, Torra ha denunciat el període de presó preventiva "absolutament abusiva" i ha assegurat: "El dret internacional i els tribunals de justícia europeus ens donaran la raó, perquè la defensa de la democràcia i la convocatòria del referèndum no poden ser mai un delicte a l’Europa del segle XXI". Torra ha demanat "estar a l’altura" del moment històric i ha assegurat que es "jutja tot un poble i el seu dret a l’autodeterminació". “Persistirem i ho aconseguirem, comencem junts i lliures i acabarem junts i lliures”, ha conclòs. I ha apel·lat també a abraçar-se “tots en un sol clam de llibertat i justícia”.