delicte de desobediència

Arxivada la causa contra el conseller Buch per promoure l'1-O entre els alcaldes

El TSJC no veu delictes de desobediència greu en la seva actuació ni en la de Lloveras

foto 3397443

foto 3397443

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa que tenia oberta per un delicte de desobediència contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per haver promogut el referèndum de l’1-O entre els alcaldes quan liderava l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

En una interlocutòria el jutge d’instrucció del TSJC acorda arxivar la querella que la Fiscalia va presentar contra Buch i contra Neus Lloveras, expresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), al no veure indicis del delicte de desobediència greu que se’ls imputava.

Notícies relacionades

L’ara responsable de la Conselleria d’Interior, i exalcalde de Premià de Mar (Maresme), i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Garraf) estaven investigats per desobediència després que el TSJC descartés imputar-los per malversació i prevaricació, tal com pretenia la fiscalia. El ministeri públic va presentar en vigílies de l’1 d’octubre de l’any passat una querella contra Buch i Lloveras, també exdiputada de Junts pel Sí, que acusava d’aquests delictes per animar els regidors a promoure la consulta i a facilitar locals per a les votacions.

Diligències retornades

En l’exposició raonada que va remetre al jutge del Suprem Pablo Llarena, l’instructor del TSJC Jordi Seguí va assenyalar indicis que Buch havia incorregut en un delicte continuat de desobediència per promoure el referèndum unilateral en els ajuntaments. No obstant, d’acord amb el criteri de la fiscalia, Llarena va rebutjar incloure en la seva causa les diligències contra tots dos i les va tornar al TSJC.