REACCIONS

Rivera, sobre Puigdemont: "És molt gran, no entenc la seva lògica"

El PPC considera la mesura "contradictòria" i un signe de la seva "paranoia"

El PSC demana que acabi la "telenovel·la de traïcions mútues"

zentauroepp46207584 20181210181210191500

zentauroepp46207584 20181210181210191500 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional presentat per l’expresident Carles Puigdemont contra la Mesa del Parlament per retirar-li el vot delegat ha descol·locat propis i estranys. Així, mentre a JxCat i ERC s’ha obert una nova crisi, als partits de l’oposició ha brollat la perplexitat.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha admès aquest dimarts que es queda sense paraules davant de les actuacions de Puigdemont i que no entén la seva "lògica" de recórrer davant d’un tribunal espanyol quan és un fugit de la justícia espanyola: "La veritat és que és molt gran".

"Ja no sé què opinar. Si li digués el que penso, li donaria un bon titular. No ho dic, perquè m’escalfo", ha respost Rivera al ser preguntat en un esmorzar informatiu pel recurs.

El líder de Cs ha considerat "surrealista" l’actitud de Puigdemont i li ha demanat que torni a Espanya i "doni la cara com els seus companys", perquè "si un està disposat a cometre delictes, haurà d’estar disposat a donar la cara davant dels tribunals".

El portaveu dels taronges al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la nova crisi entre JxCat i ERC "mostra la descomposició de l’independentisme". "Resulta ridícul que aquells que estan contínuament impugnant les decisions d’Espanya després vagin plorant al Tribunal Constitucional quan els interessa perquè els facin cas", ha entonat el diputat, i els ha demanat que "deixin de fer teatre i explicar contes".

Deixar-se de "telenovel·les"

Des delPSC  han criticat que els socis de Govern segueixin amb "la telenovel·la de traïcions mútues que acaben en els mitjans". "¿Quantes traïcions més està disposat a aguantar Torrent?", s’ha preguntat Eva Granados des del faristol del Parlament.

"No voten perquè no han volgut ser substituïts"; ha sentenciat sobre l’acord tancat entre els socialistes i ERC per facilitar el manteniment de l’aritmètica parlamentària, i ha conclòs que "som davant d’un altre episodi d’engany de l’independentisme". "Els exigim que es posin a treballar pels catalans i deixin els seus embolics per al seu temps lliure", ha asseverat Granados, i els ha donat, tant a JxCat com a ERC, la "benvinguda a l’Estat de dret".

El PPC, sorprès

Per la seva part, el president del PPC, Alejandro Fernández, ha assegurat estar "sorprès" pel pas fet per l’expresident. "Sorprèn que [Puigdemont] reclami els seus drets constitucionals, d’una Constitució que diu que és feixista, davant d’un TC que diu que és feixista. No sé si ell també s’ha convertit en feixista i com que va al TC i defensa drets constitucionals ara ja tots som feixistes", ha declarat als micròfons de RNE.

Notícies relacionades

Segons el parer del conservador, el recurs no és només "contradictori" sinó que també és un signe de la seva "paranoia", que l’ha portat a "denunciar els seus propis companys i socis". "Estem liderant la innovació del ridícul polític. Estem fent coses que no s’havien fet mai a cap país europeu en el deliri polític", ha lamentat Fernández, que ha indicat que veure "uns socis de govern denunciant-se uns als altres és una cosa inèdita en política", una cosa que ell “no havia vist mai”.

Però el que manté units els grups independentistes, ha sostingut Fernández, és una "retòrica" en què "estan atrapats i no poden sortir", ja que "el primer que es mogui serà acusat de traïdor i botifler".