CISMA A PODEM

Lastra obre les portes del PSOE a Errejón

La dirigent socialista qualifica el partit com "la gran casa de l'esquerra"

zentauroepp46645865 adriana lastra190122100115

zentauroepp46645865 adriana lastra190122100115 / VICTOR LERENA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit té "obertes les portes a tots els compromesos amb les polítiques d’esquerres", amb referència al futur políticd’Íñigo Errejón, tot i que entén que en aquest moment seguirà la línia de l’alcaldessa Manuela Carmena.

"No sé el que té al cap, però les portes estan obertes per entrar, i per sortir, a tots els que estiguin compromesos amb les polítiques d’esquerres", ha assenyalat Lastra en una entrevista a RNE. No obstant, ha indicat que Errejón en les eleccions del maig serà "adversari".

La vicesecretària general del PSOE ha qualificat la seva formació com "la gran casa de l’esquerra", i tot i que entén que el cofundador de Podem tindrà el seu "recorregut" i seguirà de la mà de Carmena, no li tanca les portes del partit.

Després que Errejón deixés l’escó al Congrés, després del cisma generat a Podem pel seu anunci de presentar-se a les eleccions autonòmiques a la plataforma de Más Madrid, el PSOE espera que la inestabilitat orgànica dels seus socis de govern no repercuteixi en l’acció parlamentària.

"Soci lleial"

No s’ha volgut pronunciar per la crisi interna del partit morat, tot i que ha assenyalat que fins ara no ha afectat la vida parlamentària més que en certes reunions. "A Units Podem tenim un soci lleial dels Pressupostos i de polítiques concretes i estem esperant per resoldre la situació. És cert que hem hagut d’alterar el calendari d’algunes reunions", ha admès.

Notícies relacionades

Sobre si una nova candidatura en l’espectre de l’esquerra pot perjudicar electoralment el PSOE, Lastra ha posat de manifest que els socialistes tenen en Ángel Gabilondo el "millor candidat possible" i ha recordat que les enquestes el situen com el més votat.

Segons Lastra, els socialistes a Madrid depenen de si mateixos i aspiren a mobilitzar tot el centreesquerra.