CITACIÓ JUDICIAL

Imputat l'alcalde de Sabadell per cedir espais municipals per a l'1-O

Maties Serracant (Crida Sabadell) haurà de declarar el pròxim dilluns per un delicte de desobediència

foto 3419183

foto 3419183

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell), ha sigut citat a declarar, en qualitat d’imputat, acusat del delicte de desobediència per cedir espais municipals per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, informa el consistori.

Serracant ha sigut citat concretament per al pròxim dilluns 28 de gener, a partir de les 10.30 hores, al Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell, on compareixerà davant del magistrat per explicar l’organització del referèndum a la capital vallesana.

La ciutat va ser protagonista de la jornada de votacions ja que la Policia Nacional va irrompre a l’escola Nostra Llar, on havia de votar inicialment la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, sense que aconseguissin requisar cap urna o papereta.

Forcadell va votar finalment a l’escola Joan Alisanda de Sabadell, ciutat que també va acollir les votacions del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, així com del diputat d’ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián.

Els fets davant de les escoles de Sabadell van ser els protagonistes de la cançó 'Rosa de foc', del grup sabadellenc BB Sin Sed, el videoclip del qual inclou imatges de l’actuació policial l’1-O.

Querella d’un veí de Múrcia

La querella contra Serracant va ser presentada per un particular, veí de Múrcia, i s’acusa l’alcalde dels delictes de sedició, rebel·lió, desobediència i malversació pels actes vinculats amb el referèndum.

Notícies relacionades

La Fiscalia s’ha incorporat a aquest procés, però ara per ara, el jutjat actualment investiga Maties Serracant tan sols per un presumpte delicte de desobediència, que estaria vinculat al càrrec que ocupa.

La Crida per Sabadell, partit que representa, així com Alerta Solidària han convocat una concentració de recolzament el mateix dia 28 a les 10 del matí davant dels jutjats de Sabadell.