Junqueras: «Assumim pagar el preu més alt pel nostre compromís amb la llibertat»

El president d'ERC escriu una carta des de la presó de Lledoners en què crida a «sumar, sedudir i perseverar»

zentauroepp40339571 barcelona   29 09 2017    pol tica        el vicepresidente 181102111429

zentauroepp40339571 barcelona 29 09 2017 pol tica el vicepresidente 181102111429 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
ACN MANRESA

“Si hem de pagar el preu més alt pel nostre compromís amb la justícia, la llibertat i l’1-O, ho assumim”. Així s’ha expressat el president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, a través d’una carta que ha sigut llegida per la portaveu republicana al Senat, Mirella Cortès, en un acte a Manresa. 

A la missiva, escrita des de la presó de Lledoners, Junqueras afirma que per aspirar a una victòria “absoluta”, cal representar el conjunt de la ciutadania de Catalunya i per això fa una crida a “sumar, seduir, convèncer i perseverar”.

Amb el “cap alt”

Notícies relacionades

El líder d’ERC assegura també en l’escrit que “tard o d’hora” tots els “presos polítics” sortiran de les presons i afegeix: “Sortirem més forts, amb el cap ben alt”. L’exvicepresident de la Generalitat afirma que en l’actual “conjuntura històrica” assumeix la seva estada a presó conscient que és “part del camí”. “És i ha sigut així, en èpoques pretèrites, aquí i també en altres latituds”.

A l’acte de Manresa, a més de Cortès, hi han participat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la diputada Najat Driouech, el regidor a l’Ajuntament de Sabadell Gabriel Fernández i el regidor i candidat a l’alacaldía de la capital del Bages, Marc Aloy.