Josep Ramon Bosch torna a la presidència de Societat Civil Catalana

El dirigent va ser acusat de difamar, a través d'un perfil anònim de Facebook, personalitats independentistes, però la quererlla va ser arxivada

zentauroepp27831165 josep ramon bosch190119173355

zentauroepp27831165 josep ramon bosch190119173355 / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Josep Ramon Bosch, qui va ser president i un dels fundadors de Societat Civil Catalana (SCC), ha tornat a ser elegit al capdavant de l’entitat per part del’assemblea de sociscelebrada aquest dissabte, després de la crisi interna viscuda l’últim mes al si de l’associació.

Segons ha informat SCC en un comunicat, l’assemblea ha votat a favor del nomenament de Josep Ramon Bosch com a nou president, qui esperarà acompanyat en aquesta nova etapa per Álex Ramos, Manuel Miró i Xavier Marín, incorporar més membres a la junta directiva durant els pròxims dies.

En la seva intervenció, Bosch s’ha compromès a conservar l’essència de Societat Civil Catalana des de la seva fundació, basada a ser “una entitat transversal que pretén representar tots aquells catalans partidaris de la permanència a Espanya”. A més, ha deixat clar que aquest any l’associació continuarà treballant amb “el mateix rigor” per “defensar l’Estat de dret i les llibertats dels ciutadans”.

Aquest pròxim dilluns, el nou president, acompanyat d’altres directius de l’entitat, oferirà una roda de premsa a la seu de l’associació per informar els mitjans dels objectius i detalls de la nova etapa.

Destitucions al desembre

El 20 de desembre, la junta directiva d’SCC va destituir el fins aleshores president de l’entitat, José Rosiñol, i tres membres més de la seva cúpula per “desacords en els processos de presa de decisions, completament aliens a criteris ideològics”.

Bosch torna a la presidència de Societat Civil Catalana després d’haver deixat el càrrec el 28 de setembre de 2015, un dia després de les eleccions catalanes del 27-S i després de prop de dos anys al capdavant de l’entitat.

Notícies relacionades

Bosch, en plena campanya electoral, va veure com elcol·lectiu Dretspresentava una querella en contra seva com a presumpte autor d’insults i difamacions contra personalitats de l’independentisme des d’un perfil anònim a Facebook. Mesos després, un jutjat de Manresa va arxivar la causa al considerar que el cas ja estava prescrit, mentre que Bosch va reiterar que era innocent.

D’altra banda, una jutge de Barcelona va obrir el gener de 2018 una investigació per aclarir si els Mossos d’Esquadra van espiar Bosch, que es va querellar contra la policia catalana convençut que el van seguir per vincular-lo a l’extrema dreta i desacreditar-lo.