catalunya

El PP sol·licita un ple extraordinari al Senat perquè Sánchez expliqui la seva reunió amb Torra

"Tret que declari aquest document secret oficial, té l'obligació d'informar", diu Cosidó

ignaciocosidoppsenado

ignaciocosidoppsenado / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El grup parlamentari popular al Senat sol·licitarà un ple extraordinari perquè el president del Govern, Pedro Sánchez, comparegui davant de la Cambra i doni explicacions sobre la seva reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, del mes de desembre passat i el document que li va presentar el dirigent català. Els populars posen el focus en aquest document, vinculant-lo amb el disseny dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), que augmenten en un 66 per cent les inversions a Catalunya.

Notícies relacionades

Segons el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, resulta "transcendent" que Sánchez expliqui "quines són les exigències de Torra". "Tret que declari aquest document secret oficial, Sánchez té l’obligació d’informar els espanyols de si l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat passa per atorgar noves concessions als seus socis independentistes", recalca el portaveu popular a la Cambra alta.

Així, la trobada que van mantenir Sánchez i Torra a Barcelona el 20 de desembre passat, en la vigília del Consell de Ministres celebrat a Catalunya, és vista pel PP com una "nova claudicació" de l’Executiu amb l’independentisme.