convençut que el president seguiria

El PNB pressiona Sánchez i no descarta una esmena a la totalitat als Pressupostos

Ortuzar posa el focus en el "clima polític" de Catalunya per demanar més esforços negociadors a les dues parts

ortuzar

ortuzar

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha afirmat que el grup nacionalista al Congrés no descarta la possibilitat de presentar una esmena a la totalitat al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, si bé ha afegit que Pedro Sánchez podria continuar governant amb una pròrroga dels comptes.

En una entrevista a Ràdio Nacional, Ortuzar ha reiterat la disposició del seu partit a la negociació, però "el que té la responsabilitat de tirar endavant el pressupost és el Govern" i per això "ha de crear un clima polític" favorable a revalidar la majoria al Congrés que va portar Sánchez a la Moncloa i ha de convèncer la resta de grups de la conveniència de la seva aprovació. 

En qualsevol cas, ha reiterat que els Pressupostos del 2018 "no eren tan dolents i Sánchez podria continuar governant amb una pròrroga pressupostària", de manera que la no aprovació dels comptes del 2019 no hauria de tenir "caràcter definitori" per acabar la legislatura, ha reflexionat.  Per això, no descarta la presentació d’una esmena a la totalitat, després d’haver analitzat el contingut del projecte pressupostari en relació amb el que el PNB anomena "l’agenda basca i a les inversions al País Basc".

Notícies relacionades

Ha avançat cert malestar en la seva formació per haver-se assabentat pels mitjans de les principals línies dels comptes de Pedro Sánchez. Segons el seu parer, el Govern havia d’haver analitzat junt amb el PNB i altres grups amb els quals volen tirar endavant els Pressupostos "uns mínims" abans d’haver-los aprovat al Consell de Ministres i "no presentar-los amb un sí o sí".

Ortuzar ha tornat a aconsellar Sánchez "fer un esforç més gran en la negociació" amb els partits catalans i ha avisat als sobiranistes que "el que pugui arribar", si hi hagués eleccions generals, "podria ser pitjor" per als seus interessos.