VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Abascal assegura que "molts" homes van al calabós per una "simple" denúncia: "És una pràctica en els divorcis"

Nega tenir "poca sensibilitat" i assegura que el seu objectiu és "defensar totes les víctimes de qualsevol tipus de violència"

zentauroepp46218794 madrid 11 12 2018 politica   el partido pol tico  vox presen190111114843

zentauroepp46218794 madrid 11 12 2018 politica el partido pol tico vox presen190111114843

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de VoxSantiago Abascal, ha mostrat el seu rebuig aquest divendres al fet que "molts" homes hagin de "patir" el fet de passar al "calabós" tot un cap de setmana per una "simple" denúncia, una cosa que creu que s’ha convertit en "una pràctica en els processos de divorci".

"Molts homes estan patint el calabós per una simple denúncia que els porta tot el cap de setmana perquè no hi ha cap jutge que els prengui declaració. I això s’ha convertit en una pràctica en els processos de divorci", ha denunciat en una entrevista a Antena 3, amb referència a les denúncies per violència de gènere.

Al ser advertit que la Fiscalia General de l’Estat va xifrar en un 0,01% les denúncies falses per violència masclista, Abascal ha afirmat que la seva formació "maneja altres dades" i ha parlat d’un 87% de denúncies que no acaben en condemna. "Hi haurà moltes dones que han denunciat a un home i no ho han pogut provar. Però també hi ha l’altre cas", ha insistit.

Nega que tingui "poca sensibilitat"

En aquest sentit, ha negat tenir "poca sensibilitat" amb les víctimes de violència masclista i ha defensat que el seu objectiu és "defensar totes les víctimes de qualsevol tipus de violència", per a la qual cosa la seva formació reclama l’aprovació d’una llei de violència familiar i la derogació de la llei de violència de gènere.

Abascal ha recordat que ell va estar amenaçat per ETA i ha recorregut a aquesta experiència per posar un exemple sobre les denúncies de les dones: "¿S’imaginen que hi hagués una llei que m’habilités per anar pel carrer acompanyat de policies assenyalant els meus veïns? Aquest és d’ETA, aquest és d’ETA, aquest és d’ETA. ¿I que només per la meva paraula se’ls detingués? Volem una llei justa", ha argumentat.

Segons el seu parer, el "problema" en aquest assumpte és que Espanya està subjecta a "totalitarismes" pels quals no es permet "discrepar i s’"estigmatitza" el dissident. "Però hi ha molta gent que no accepta aquests mantres progressistes", ha avisat el líder de Vox sobre assumptes com la immigració i la violència de gènere. També ha inclòs en aquest apartat les lleis LGTB, que ha assegurat que no són compartides per tots els gais, "molts d’ells de Vox".

Cadena perpètua per a delinqüents sexuals

Abascal ha reconegut que la seva formació no va posar la seva actitud sobre violència de gènere com una línia vermella en la negociació per al Govern d’Andalusia, perquè sabien que els altres partits no l’acceptarien i van prioritzar facilitar el canvi després de 36 anys del PSOE a la Junta.

No obstant, sí que ha revelat que creu que el PP va tenir un "canvi de criteri", ja que algunes declaracions del seu president, Pablo Casado, aventuraven que estaven oberts a canvis i, no obstant, després es van negar a qualsevol negociació. "El PP ha sucumbit a la pressió mediàtica i política", ha lamentat Abascal.

A més, ha explicat que la seva proposta va més enllà i vol també "protegir les dones de la violència dels criminals sexuals", un tipus de delinqüents que, segons el seu parer, no tenen rehabilitació i per als quals ha proposat la cadena perpètua. "No poder sortir-ne mai", ha deixat clar en relació amb els delinqüents sexuals que a més cometen assassinat.

La sanitat per als sensepapers

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que Vox "no ha cedit en els seus principis" en la negociació per a la investidura de Juan Manuel Moreno com a president de la Junta i seguirà defensant el seu programa al Parlament. Però, a més, ha celebrat alguns "triomfs" obtinguts en l’acord, com creu que ha sigut en matèria d’immigració.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Abascal ha remarcat la necessitat que la Junta "col·labori documentalment" per facilitar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat la identificació dels immigrants il·legals. "Els seus passaports estan avui amb pany i clau del servei andalús de salut", ha censurat, apuntant que es tracta de persones que van entrar il·legalment a Espanya, no van poder ser repatriats perquè van donar dades d’identitat falses i després les seves famílies els van enviar la documentació veritable des dels seus països d’origen.

"¿Per què els andalusos han de pagar la sanitat als immigrants il·legals que han entrat a Espanya?", ha preguntat emplaçant, a més, Ciutadans a aclarir si "impedeix" que la Junta col·labori en la seva identificació amb les forces de seguretat.