21 febr 2020

Anar al contingut

IRREGULARITATS EN LA GESTIÓ PÚBLICA

Quatre dels vuit condemnats pel 'cas Botella' exerceixen càrrecs públics a Madrid

Entre els castigats figuren dos viceconsellers del Govern regional, un regidor de l'ajuntament madrileny i un altre edil de Torrejón de Ardoz

El Periódico

Quatre dels vuit condemnats pel 'cas Botella' exerceixen càrrecs públics a Madrid

LUCA PIERGIOVANNI

Quatre dels vuit condemnats per vendre vivendes públiques a fons voltor del grup Fidere exerceixen actualment càrrecs públics en l’àmbit madrileny, sempre dins les files del Partit Popular. Dos d’ells són viceconsellers del Govern regional de la Comunitat de Madrid presidit pel popular Ángel Garrido, mentre que els altres dos ocupen regidories d’aquest partit en els ajuntaments de Madrid i Torrejón de Ardoz. 

Els dos condemnats amb més rang polític són Diego Sanjuanbenito, actual viceconseller d’Humanització de l’Assistència Sanitària de la Comunitat de Madrid, i José Enrique Núñez, viceconseller del departament de Justícia. Sanjuanbenito va ser delegat de Medi Ambient a l’equip municipal de govern d’Ana Botella, mentre que Núñez va estar al capdavant de l’àrea de Seguretat i Emergències, a més d’exercir com a portaveu del govern municipal i, posteriorment, com a primer tinent d’alcalde.

En una escala inferior es troben Pedro Corral, que actualment presideix la Comissió de Cultura i Esports a l’Ajuntament de Madrid; i María Dolores Navarro Ruiz, regidora de Transparència, Hisenda, Contractació i Dona a l’Ajuntament de Torrejón de Ardoz. Els dos són avui dia regidors elegits en les llistes del Partit Popular.

Fora de la política

La resta de condemnats no exerceixen càrrecs públics avui dia. L’exalcaldessa Ana Botella està retirada de la política; l’exconseller delegat de l’EMVS Fermín Oslé treballa en una empresa privada; Concepción Dancausa va deixar de ser delegada del Govern a Madrid quan Rajoy va ser desallotjat de la Moncloa i Paz González va haver de dimitir com a diputada autonòmica a l’aparèixer el seu nom en la investigació del ‘cas Lezo’. Els vuit condemnats han anunciat la seva intenció de recórrer contra la decisió del Tribunal de Comptes.