IRREGULARITATS EN LA GESTIÓ PÚBLICA

Quatre dels vuit condemnats pel 'cas Botella' exerceixen càrrecs públics a Madrid

Entre els castigats figuren dos viceconsellers del Govern regional, un regidor de l'ajuntament madrileny i un altre edil de Torrejón de Ardoz

zentauroepp27204346 gra275  madrid  09 09 2014   la alcaldesa de madrid  ana bot181228104543

zentauroepp27204346 gra275 madrid 09 09 2014 la alcaldesa de madrid ana bot181228104543 / LUCA PIERGIOVANNI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatredels vuitcondemnatsper vendre vivendes públiques a fons voltorfons voltordel grup Fidere exerceixen actualmentcàrrecs públicsen l’àmbit madrileny, sempre dins les files delPartit Popular. Dos d’ells sónviceconsellers del Govern regionalde la Comunitat de Madrid presidit pel popular Ángel Garrido, mentre que els altres dos ocupenregidoriesd’aquest partit en els ajuntaments de Madrid i Torrejón de Ardoz. 

Els dos condemnats amb més rang polític sónDiego Sanjuanbenito, actual viceconseller d’Humanització de l’Assistència Sanitàriade la Comunitat de Madrid, iJosé Enrique Núñez, viceconseller del departament deJustícia. Sanjuanbenito va ser delegat deMedi Ambienta l’equip municipal de govern d’Ana Botella, mentre que Núñez va estar al capdavant de l’àrea deSeguretat i Emergències, a més d’exercir com a portaveu del govern municipal i, posteriorment, com a primer tinent d’alcalde.

Notícies relacionades

En una escala inferior es trobenPedro Corral, que actualment presideix laComissió de Cultura i Esportsa l’Ajuntament de Madrid; iMaría Dolores Navarro Ruiz, regidora de Transparència, Hisenda, Contractació i Dona a l’Ajuntament deTorrejón de Ardoz. Els dos són avui dia regidors elegits en les llistes del Partit Popular.

Fora de la política

La resta de condemnats no exerceixen càrrecs públics avui dia. L’exalcaldessaAna Botellaestà retirada de la política; l’exconseller delegat de l’EMVSFermín Oslétreballa en una empresaprivada;Concepción Dancausava deixar de serdelegada del Governa Madrid quan Rajoy va ser desallotjat de la Moncloa iPaz Gonzálezva haver dedimitircom a diputada autonòmicaa l’aparèixer el seu nom en la investigació del ‘cas Lezo’‘cas Lezo’. Els vuit condemnats han anunciat la seva intenció de recórrer contra la decisió del Tribunal de Comptes.