Comandament únic operatiu

Interior nomena el general Félix Blázquez per coordinar la immigració a l'Estret

El Consell de Ministres del 21 de desembre va ascendir de rang el militar, que substitueix Manuel Contreras

felixblazquezinmigracionestrecho

felixblazquezinmigracionestrecho

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri de l’Interior ha nomenat al fins ara general de Divisió de la Guàrdia Civil Félix Blázquez com a nou comandament únic operatiu per coordinar les actuacions davant la immigració a la zona de l’estret de Gibraltar.

Blázquez substitueix en el càrrec el general de Brigada Manuel Contreras, que quedarà com a cap de la Zona d’Andalusia de la Guàrdia Civil. El relleu, expliquen des del Ministeri, "respon a la necessitat que la persona que exerceixi el lloc ho faci a plena dedicació perquè és una matèria d’especial importància i complexitat".

"Per això, i malgrat l’excel·lent feina feta fins ara pel general Contreras, s’ha pres la decisió que el general Blázquez ostenti aquest càrrec amb dedicació plena", han argumentat des d’Interior.

Félix Blázquez va ser ascendit al General de Divisió en el Consell de Ministres del 21 de desembre. Al llarg de la seva carrera professional el general ha exercit càrrecs al destacament de Trànsit de Burgos, al Centre Superior d’Investigació de la Defensa-CESID, a la Direcció de Serveis i Delinqüència, a la Direcció de Personal; i ha sigut cap del Grup d’Acció Ràpida (GAR) i de la Unitat d’Acció Rural (UAR).

Notícies relacionades

El Comandament Únic Operatiu es va crear per acord del Consell de Ministres el mes d’agost passat amb l’objectiu de coordinar les actuacions de diversos ministeris per optimitzar els recursos destinats al control de la immigració irregular a la zona de l’estret de Gibraltar, el mar d’Alborán i les aigües adjacents.

Entre les seves funcions destaquen dirigir el centre de coordinació que gestiona les fronteres marítimes a la zona; centralitzar la recepció d’informació sobre immigració irregular als països d’origen, i coordinar les operacions de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat de les fronteres marítimes (Mar Territorial) de caràcter permanent (SIVE) i les activitats de l’Armada i de vigilància duanera en les tasques de control d’embarcacions d’immigrants irregulars.