Mesa del Parlament andalús

Casado avança "noves majories constitucionalistes" el 2019

García Egea afirma, sobre l'acord amb Vox, que el PP parlarà "amb qui hagi de parlar"

zentauroepp46181710 graf3637  murcia  08 12 2018  el presidente nacional del pp 181215185826

zentauroepp46181710 graf3637 murcia 08 12 2018 el presidente nacional del pp 181215185826 / CRISTOBAL OSETE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dijous que Andalusia és "el preàmbul de noves majories constitucionalistes" després de les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim mes de maig del 2019, abans de qualificar els partits que sustentaranJuanma Moreno Bonilla en el govern andalús –PP, Ciutadans i Vox– com a "forces del canvi"

"Si hi ha un acord entre els constitucionalistes a Andalusia, ¿per què no n’hi hauria d’haver a Navarra i en tantes autonomies, ciutats i províncies d’Espanya que el que volen és tenir millors polítiques i, sobretot, un partit al capdavant que respecti la creació d’ocupació, la unitat d’Espanya i el nostre prestigi internacional?", ha apuntat.

En la seva intervenció s’ha referit al "canvi històric d’Andalusia gràcies al PP", amb "una nova expectativa de futur", ja que l’acord es pot traslladar a altres comunitats que volen "millors polítiques, crear ocupació, la unitat d’Espanya i prestigi internacional". El PP "no defraudarà" les ànsies de canvi, ha insistit. "Faltava que tinguéssim l’oportunitat de governar Andalusia i que suméssim entre les forces del canvi perquè hi hagués una nova expectativa de futur per als andalusos", ha destacat Casado, per a qui "avui és un dia que marca una expectativa optimista de la possible formació de govern a mitjans del mes de gener".

Unes hores abans, el secretari d’Organització del PP, Teodoro García Egea, també ha defensat el seu acord amb Vox a la Mesa andalusa i ha argumentat que el seu partit parlarà "amb qui hagi de parlar" per millorar la vida dels andalusos i els espanyols. "No ens amaguem, jo dic el mateix a porta tancada que en una entrevista". A més, ha afirmat que les crítiques de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero són la prova que ho estan "fent bé" a Andalusia, perquè aquells a qui critica "solen sortir reforçats. Zapatero es va referir aquest dimecres al PP, Cs i Vox com "el three party", fent un joc de paraules amb el conservador nord-americà 'Tea Party'.

Cs remarca diferències amb Vox

Des de l’altre soci, José Manuel Villegas ha afirmat que el seu partit té "diferències" amb Vox perquè aposta per l’europeisme i no vol "enfrontar" els espanyols i ha insistit en el "canvi" a Andalusia. Aquestes declaracions del secretari general de Ciutadans sorgeixen després que el candidat a l’alcaldia de BarcelonaManuel Valls,  recolzat per Ciutadans critiqués un possible acord amb Vox.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Villegas ha reconegut "diferències" amb el partit ultraconservador si bé ha reivindicat el diàleg "amb tots els partits que estan representats en les institucions". "Hi ha diferències en l’europeisme, que és el tema que preocupa a Valls, i a nosaltres, i en altres polítiques. Nosaltres no som de polítiques frontistes, d’enfrontar als espanyols i de mirar al passat, sinó mirar al futur i aglutinar els espanyols", ha remarcat Villegas.

Al ser preguntat per com explicaran davant dels liberals europeus que Vox permeti un Executiu de Ciutadans i el PP, Villegas ha defensat que aquesta possible formació de Govern aprovarà 90 mesures que "portaran canvi i aire fresc als andalusos".