PARLAMENT ANDALÚS

El PSOE titlla de "traïció a Espanya" el pacte de PP i Cs amb Vox a Andalusia

Simancas recrimina a Casado i Rivera que arribin a acords amb els "hereus franquistes"

undefined46367303 rafael simancas congreso diputados david castro181227115243

undefined46367303 rafael simancas congreso diputados david castro181227115243

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El pacte assolit en les últimes hores entre PP i Cs, amb el recolzament de Vox, per repartir-se la presidència d’Andalusia i la presidència del Parlament autonòmic no ha agradat en el PSOE. "És una traïció a Espanya, als espanyols i a la nostra jove democràcia", ha assegurat Rafael Simancas, el secretari general del grup parlamentari socialista en el Congrés, sobre l’acord a què han arribat populars i liberals amb la formaciód’extrema dreta.

Notícies relacionades

Per al diputat socialista, les negociacions a Andalusia s’han dut a terme d’una manera "vergonyant" i "oculta" amb el "partit franquista, xenòfob, masclista i antieuropeista", amb referència a la formació liderada per Santiago Abascal. A més, Simancas ha recriminat a Pablo Casado i Albert Rivera que "normalitzin" i "blanquegin" un partit "hereu del franquisme". 

"Molts votants de PP i Cs estaran avergonyits", ha assegurat abans d’assenyalar que "ningú s’imagina a la [cancellera alemanya] Angela Merkel pactant fosques poltrones regionals amb el neonazisme".