Termini de deu dies

Corbí presenta un recurs a l'Audiència Nacional contra la decisió de Marlaska de fer-lo cessar com a cap de l'UCO

La destitució va ser motivada per Interior al·legant "pèrdua de confiança"

corb

corb

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí ha presentat un recurs davant de la Sala Contenciosa Administrativa de l’Audiència Nacionalcontra la decisió del Ministeri de l’Interior defer-lo cessar com a capde la Unitat Central Operativa (UCO), han informat fonts jurídiques.

L’Audiència Nacional estudia des d’aquesta setmana el recurs, que ha estimat, i ha obert un termini de deu dies perquè les parts personades en el procediment, en què figura l’Advocacia de l’Estat, en representació del Ministeri de l’Interior, es pronunciïn sobre la competència del tribunal en aquesta matèria.

Segons ha avançat el diari 'El Mundo', s’ha sol·licitat a la Sala que dicti mesures cautelars, que demanen la suspensió del cessament i la reincorporació de Sánchez Corbí a la direcció de l’UCO fins que es resolgui el recurs.

Raons del cessament del coronel

El 27 de novembre passat, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va confirmar el cessament del coronel Sánchez Corbí com a cap de l’UCO, que va ser comunicat el 2 d’agost al·legant "pèrdua de confiança".

Notícies relacionades

Sánchez Corbí, que està pendent de destí, va plantejar un recurs d’alçada davant de Grande-Marlaska com a comandament superior del signant del cessament, que va ser la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella.

La destitució va ser motivada per Interior al·legant "pèrdua de confiança", després que a finals de juliol transcendís una ordre interna, datada el dia 25 d’aquell mes i firmada per ell, en què suspenia les activitats amb càrrec a fons reservats per falta de disponibilitat d'aquests.