LES MOBILITZACIONS DEL 21-D

Arran: "Tirar pedres davant 9.000 policies no és violència"

L'organització independentista afirma que violents ho són els cossos policials que actuen contra "el poble treballador català"

zentauroepp46326626 barcelona 21 12 2018  pol tica  21d  cdr y mossos en drassan181221121017

zentauroepp46326626 barcelona 21 12 2018 pol tica 21d cdr y mossos en drassan181221121017 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu d’Arran,  Núria Martí, considera que la seva organització no ha de condemnar el llançament d’objectes, entre altres pedres, alsMossos d’Esquadra per part delsCDR  aquest divendres a Barcelona. "Tirar pedres davant 9.000 policies no és violència", ha dit en relació amb els aldarulls durant les protestes contra la celebració del Consell de Ministres a la capital catalana, informa Europa Press.

"La violència l’exerceixen els diferents cossos policials que han actuat avui i que actuen sempre que el poble treballador català surt als carrers", ha declarat als mitjans de comunicació, a l’inici de la manifestació d’aquest divendres a la tarda, la portaveu de l’organització juvenil independentista vinculada a la CUP.

Martí ha considerat un èxit les protestes que s’han viscut a Catalunya al matí i hi veu un punt d’inflexió del moviment independentista: "Som capaços de mobilitzar-nos més enllà de les coreografies".

"Criminalitzar la barricada i la caputxa"

Anteriorment, en un comunicat, Arran ha defensat un poble organitzat per trencar el "règim del 78" des de la unitat i el coratge. "Mentre intenten dividir-nos criminalitzant la barricada i la caputxa, nosaltres continuem de costat amb les que decideixen altres maneres de confrontar l’Estat espanyol".

Notícies relacionades

El Consell de Ministres, afegeix, "ha necessitat tots els cossos repressius per intentar contenir una mobilització" de protesta per la reunió.

Arran ha criticat també el Govern de Quim Torra, que, afirma, després de la reunió d’aquest dijous amb el president de l’Executiu central, Pedro SánchezPedro Sánchez, "no mostra cap garantia de ruptura real amb aquest règim, perquè han estat còmodes dins d’aquest, buscant pactes des de dalt." "Els dos governs intenten tancar des de dalt el que nosaltres estem obrint des de sota", remata.