Torra i els expresidents del Govern i del Parlament demanen posar fi a la vaga de fam

Consideren que la protesta "ha remogut consciències"

4mgsplvex2uusspgkg3yr31100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

Quim Torra ha demanat a Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull que considerin posar fi a la vaga de fam que fan des de fa prop de tres setmanes al centre penitenciari de Lledoners (Barcelona). El president ha considerat, en el "sopar groc" organitzat pel PDECat, que l’acció dels presos ha aconseguit "remoure consciències".  S’ha sumat així a la petició que han fet els expresidents de la Generalitat i del Parlament i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

El comunicat remès pel Síndic de Greuges està subscrit pels expresidents de la Generalitat Jordi PujolPasqual MaragallJosé MontillaArtur Mas i Carles Puigdemont, els expresidents del Parlament Joan RigolErnest BenachNúria de Gispert i Carme Forcadell, i el Síndic de Greuges.

"Entenem que la vaga de fam ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha remogut consciències a escala nacional i internacional", diu el comunicat.

Notícies relacionades

També assenyala que, paral·lelament a donar visibilitat a la seva situació, el Tribunal Constitucional ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d’empara" interposats en els últims mesos.

Els expresidents de la Generalitat i del Parlament han assegurat que en aquests moments "és necessari pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut i a garantir la seva participació amb plenes facultats en la imminent fase de defensa processal, i més endavant, en el futur polític del país".