ELECCIONS MUNICIPALS

Jordi Graupera guanya les primàries per a una llista independentista a Barcelona

En una segona volta es triarà l'ordre de la resta dels membres de la candidatura

Jordi Graupera guanya les primàries per a una llista independentista a Barcelona

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El professor i periodista Jordi Graupera ha guanyat la primera volta de les primàries per formar una candidatura independentista unitària per a les eleccions municipals de Barcelona, segons ha informat l’organització en un comunicat. La llista compta amb el suport de l’ANC, però de moment no ha aconseguit atreure cap partit independentista.

Graupera ha obtingut 7.700 vots, mentre que l’altre candidat, Adrià Alsina, n’ha rebut gairebé 2.000, d’un total de 9.733 vots vàlids d’entre els més de 10.000 que s’han emès.

Com que Graupera ha superat el 50% dels vots, serà el cap de llista en la segona volta, que només comptarà amb una urna dedicada a decidir l’ordre, i una papereta on es podran votar 12 dels 36 candidats més votats en la primera volta.

Segona volta

Les eleccions s’han celebrat aquest cap de setmana i es podrà participar en la segona volta entre les 16.00 hores de divendres 21 de desembre fins a les 20.00 de diumenge dia 23.

Notícies relacionades

Graupera s’ha mostrat esperançat amb l’oportunitat de començar una nova manera de fer política a Barcelona i Catalunya, i ha assenyalat que les primàries són "el principi".

En aquest sentit, ha advertit als partits que no poden operar al marge dels ciutadans gaire temps més, mentre que Alsina ha remarcat el paper dels votants, que s’han pres "molt seriosament" el seu paper.