Fons reservats

Bárcenas demana personar-se com a acusació pel robatori de documents en l'operació Kitchen

La seva agenda informàtica registrava presumptes trobades amb Rajoy, Arenas, Cascos i Sepúlveda, segons 'El Mundo'

zentauroepp42054453 madrid  13 02 2018  luis barcenas despues de  su declaracion180524111817

zentauroepp42054453 madrid 13 02 2018 luis barcenas despues de su declaracion180524111817

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La defensa de l’extresorer del PP Luis Bárcenas ha sol·licitat personar-se com a acusació particular en la causa sobrel’operació Kitchen, l’operatiu policial que investiga l’Audiència Nacional i que s’hauria posat en marxa el 2013 per robar-li documentació sensible del partit que ell s’hauria emportat quan va ser acomiadat. Segons han informat fonts jurídiques, la sol·licitud es va registrar la setmana passada, per entendre que hauria sigut perjudicat en aquest operatiu policial amb què s’hauria captat amb diners públics als que va ser el seu xofer perquè li sostragués els documents.

Tal com ha detallat 'El Mundo', Barcénas va prendre nota en aquesta agenda informàtica de dades molt sensibles per a Génova 13. La documentació, elaborada mesos abans de la seva primera imputació en el 'cas Gürtel', revela els seus contactes polítics, i reflecteix presumptes trobades amb l’expresident Mariano Rajoy i reunions habituals amb polítics com ara Jesús Sepúlveda, Álvaro Lapuerta, Javier Arenas, Francisco Álvarez Cascos i Ana Mato.  A més de viatges a l’estranger (Canadà, Argentina, EUA, Rússia...), detalls de les seves aficions (esquí, caça) i trucs esportius, aquesta documentació mostra els importants contactes de Bárcenas en el si del partit conservador.

'Kitchen' és la setena peça de l’anomenat 'cas Tàndem’ pel qual s’investiguen les activitats presumptament delictives del comissari jubilat José Manuel Villarejo, que es troba en presó provisional des del novembre del 2017 sospitós, entre altres delictes, d’organització criminal, suborn, blanqueig i extorsió.

Així va ser el robatori dels papers 

Notícies relacionades

La investigació sobre la Kitchen es va incorporar a la causa, parcialment secreta, quan part de la documentació intervinguda a Villarejo va revelar indicis que a partir de l’any 2013 va estar pagant 2.000 euros al mes, provinents de fons reservats, al llavors xofer de Bárcenas i la seva dona en qualitat de confident per aconseguir la documentació que podria haver conservat l’extresorer després del seu acomiadament del PP. Aquest operatiu està sent investigat pel magistrat de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional. No obstant, un altre jutge d’aquest mateix tribunal, José de la Mata, s’ha interessat pel cas, ja que està investigant el presumpte finançament irregular del PP, per la qual cosa té interès a conèixer els documents que al seu dia poguessin haver-li sostret a l’extresorer.

Així, d’aquesta manera, Bárcenas i la seva dona, Rosalía Iglesias, estan citats a declarar en qualitat d’investigats davant del jutge De la Mata divendres vinent, 21 de desembre, perquè aclareixin quina era aquesta informació que els va ser sostreta.