SESSIÓ DE CONTROL

Rufián ofereix a Sánchez construir un "front antifeixista" per frenar Vox

El diputat republicà no explica com es concretaria aquesta aliança

undefined46230834 madrid  12 12 18  pleno en el congreso de los diputados  ped181212125625

undefined46230834 madrid 12 12 18 pleno en el congreso de los diputados ped181212125625 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha ofert al president del Govern, Pedro Sánchez, "fer un front antirepressiu i antifeixista" davant de la irrupció de Vox en el panorama polític. La proposta de Rufián busca "evitar que els tres genets de l’apocalipsi ultra, [Pablo] Casado[Albert] Rivera i [Santiago] Abascal, estiguin a les portes de la Moncloa. No obstant, el diputat republicà no ha explicat com es podria plasmar aquest front. 

Notícies relacionades

"Al feixisme no se l’apaivaga, se’l combat i se’l destrueix", ha sentenciat Rufián. Una posició que no ha convençut Sánchez, que ha argumentat que a la "ultradreta, com qualsevol altre moviment extremista" cal combatre-la amb "arguments", amb "raons" i  "apel·lant a la sensatesa". En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha recriminat al PP i Cs que no ho estiguin fent. 

Rufián també ha recordat que ERC coneix molt bé l’extrema dreta espanyola i, en concret, la formació liderada per Abascal. "Els coneixem molt bé. Vox és acusació particular en la farsa-judici als nostres companys, demanant 700 anys de presó", ha explicat.