Casado: "Aprovem el 155. Això no dona més de si, senyor Sánchez"

El líder del PP afirma que Torra volia "balcanitzar Espanya" i el que ha aconseguit és "ulsteritzar Catalunya"

El conservador fa gala del seu bon moment després de les eleccions a Andalusia, on el seu partit pot ser que presideixi la Junta

casado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Madrid

A Pablo Casado, la fermesa amb què el president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha dirigit des del Congrés a Quim Torra li ha semblat insuficient. "El seu discurs és el no-res", s’ha queixat. Les advertències als independentistes li semblen poc al líder del PP, pura xerrameca, al seu judici, davant del "cop d’Estat" que segueix en marxa. "Anem al Senat a votar una vegada per sempre el 155. Això no dona més de si, senyor Sánchez", li ha reclamat Casado des de la tribuna.

En un discurs de 25 minuts sense papers, el president dels conservadors ha tornat a retratar un cap de l’Executiu assetjat pels sobiranistes catalans i només pendent de continuar a la Moncloa a qualsevol preu. "El seu temps s’ha acabat, la seva aventura s’ha acabat. A Andalusia l’hi van dir ben clar", ha exclamat amb referència a la pèrdua de la Junta. "No portarà res bo a Espanya la seva fugida cap endavant", ha continuat, abans de demanar una vegada més la convocatòria d’eleccions generals. El successor de Mariano Rajoy ha comparat Sánchez amb un "sac buit" que no es pot aguantar dret "per molt que intentin subjectar-lo els socis d’una banda i de l’altra". 

Casado ha dit que Torra volia "balcanitzar Espanya" i "només ha aconseguit ulsteritzar Catalunya, que està partida per la meitat". Davant de l’"apaivagament" que buscava el Govern, només hi haurà "confrontació i deshonor", ha avisat el dirigent conservador. El líder del PP no entén que el secretari general del PSOE segueixi amb el seu "discurs bonista" malgrat els aldarulls dels CDR i l’apel·lació a la via eslovena de Torra. "Senyor Sánchez, aterri".

El president dels conservadors ha aconseguit arrencar un llarg aplaudiment del seu grup i ha demostrat que viu un bon moment després de les eleccions andaluses, en què el PP, malgrat quedar segon, té la porta de la Junta oberta per al seu candidat, Juan Manuel Moreno.

Utilitzar el terrorisme i Catalunya

Notícies relacionades

En el torn de rèplica, Casado ha carregat contra Sánchez per la referència que el president del Govern ha fet en el seu segon torn de paraula, quan ha acusat el líder popular de fer "el mateix" que els seus antecessors, Rajoy i José María Aznar, i utilitzar el terrorisme i Catalunya "per intentar desgastar" l’Executiu. Casado li ha dit "indecent" per dir que el seu partit "s’aprofita" del terrorisme. "No li toleraré que digui que aquest grup s’aprofita del terrorisme. ¿Com té la decència de dir-ho davant de Marimar Blanco? És indecent aquest comentari", ha dit Casado al·ludint a la diputada del PP germana de Miguel Ángel Blanco, regidor assassinat per ETA.

En la segona part de la seva intervenció, Casado ha incidit que el PSOE ha de trencar com més aviat millor amb els secessionistes i li ha demanat que no aposti ni per "la via unilateral ni la bilateral", sinó per la "via constitucional". "Posi ordre a Catalunya i, si no, convoqui eleccions, que posarem ordre nosaltres", s’ha acomiadat de la tribuna abans de tornar a l’escó i tornar a aconseguir un altre aplaudiment amb tots els seus diputats drets.