La crisi catalana

Calvo assegura que la Generalitat ja ha garantit "com correspon" l'actuació dels Mossos

La vicepresidenta demana al PP i Ciutadans que ho valorin

zentauroepp46231848 carmen calvo181212122039

zentauroepp46231848 carmen calvo181212122039 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimecres que la Generalitat de Catalunya ja ha garantit, "com correspon", l’actuació dels Mossos d’Esquadra, mitjançant la resposta per carta comprometent-se a garantir la seguretat, i ha demanat alPP  iCiutadans que ho valorin. "¿Això tampoc els serveix a l’oposició política?", s’ha preguntat.

En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés a l’acabar les intervencions dels líders dels principals partits nacionalistes, Calvo ha fet un prolix repàs del discurs del president, Pedro Sánchez, sobre Catalunya i el 'brexit' en el ple de la Cambra.

Però també per carregar, sobretot, contra els presidents del PP, Pablo Casado, i de Ciutadans, Albert Rivera, als quals ha retret no només que no hagin aportat "res" en relació amb la crisi a Catalunya sinó que, a més, només els interessa "el xivarri i l’incendi constant" en lloc de cooperar amb el Govern.

La manifestació de Calvo té lloc després que Sánchez hagi avisat Quim Torra amb una resposta "ferma" si es trenca la legalitat arran de les protestes dels CDR el cap de setmana passat, quan van tallar l’AP-7 durant 15 hores dissabte i van aixecar les barreres dels peatges diumenge.

"Broma pesada"

Per Ciutadans, en canvi, és una "broma pesada" que Calvo hagi donat per garantida l’actuació dels Mossos a Catalunya amb una carta. Així s’ha manifestat en declaracions als periodistes el portaveu taronja al Congrés, Juan Carlos Girauta.

Notícies relacionades

"Em sembla una broma pesada. Del que jo estic parlant és una cosa molt preocupant", ha dit el portaveu taronja, que ha afegit que a la vicepresidenta poden "preocupar-la" les garanties de seguretat del Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona el 21 de desembre, però que els catalans "seguiran allà" una vegada el Govern abandoni la Ciutat Comtal.

Així, el diputat de la formació liderada per Albert Rivera ha reclamat que els ciutadans de Catalunya puguin agafar el cotxe i viatjar amb l’AVE sense por que els CDR tallin les autopistes o bloquegin les vies dels trens. Per a això, ha avisat que el problema a Catalunya "no s’arregla" amb una carta, sinó amb "el requeriment previ a l’aplicació de l’article 155" de la Constitució.