ANUNCI

El Consell de Ministres de Barcelona se celebrarà a la Llotja de Mar

Artadi critica el lloc triat i assegura que se n'ha assabentat pels mitjans

zentauroepp36523396 llotja de mar181212085706

zentauroepp36523396 llotja de mar181212085706 / PEPE NAVARRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reunió que el Consell de Ministres celebrarà divendres vinent, 21 de desembre, a BarcelonaConsell de Ministres tindrà lloc a la Casa Llotja de Mar, segons han informat aquest dimecres fonts de la Moncloa.

La Casa Llotja de Mar, un immoble gòtic de la segona meitat del segle XIV, ubicat al front marítim del centre de Barcelona, és un dels edificis més emblemàtics i representatius de l’economia i la cultura de la Ciutat Comtal, i actualment és la seu de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació, segons han recordat les mateixes fonts.

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha criticat la ubicació escollida i ha censurat que s’ha assabentat de l’elecció pels mitjans de comunicació, després que la Moncloa hagi emès un comunicat.

"Hi ha llocs que afavoreixen millor la mobilitat que d’altres. Si la preocupació del Govern de l’Estat és la mobilitat, la reunió al mig del centre de Barcelona segurament no és la millor elecció", ha afirmat Artadi en declaracions a TV-3.

Reunió en suspens

Sobre la possibilitat d’una reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra, la portaveu ha assegurat que no tenen "cap oferta sobre la taula", ni "cap proposta d’ordre del dia, del motiu, de quins temes es volen tractar", i ha considerat que la relació amb el Govern del PSOE és "menys fluida que abans".

El president del Govern central va anunciar el mes d’agost passat la intenció de convocar abans de final d’any dues reunions del Consell de Ministres fora de Madrid, la primera de les quals es va celebrar a Sevilla el 26 d’octubre passat, i la segona tindrà lloc la setmana que ve a la capital catalana.

Dispositiu de seguretat

Notícies relacionades

Davant de les protestes anunciades pelsComitès de Defensa de la República (CDR), representants del Govern, de les forces de seguretat de l’Estat i dels Mossos d’Esquadra van fer ahir una reunió tècnica per organitzar el dispositiu de seguretat.

Hores abans, la consellera de Presidència i portaveu de l’Executiu català, Elsa Artadi, va remarcar que el Govern garantirà, amb efectius dels Mossos d’Esquadra, tant la seguretat de la reunió com el dret a les protestes. I va defensar l’actuació de la policia catalana davant de les manifestacions dels CDR.