40è ANIVERSARI

Roca veu "perillós" reformar la Constitució sense un consens amb Catalunya

El jurista qüestiona que la revisió de la Carta Magna es tradueixi en un augment de la descentralització

zentauroepp42061611 barcelona    12 02 2018  deportes   el abogado miquel roca i180324180219

zentauroepp42061611 barcelona 12 02 2018 deportes el abogado miquel roca i180324180219 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jurista i pare de la Constitució Miquel Roca ha alertat aquest dimarts que és "perillós" reformar la Carta Magna sense que hi hagi un consens en què participi Catalunya. "Quan poso certa objecció a la cançó reformadora és perquè tinc por que la toquin malament", ha declarat Roca.

En una entrevista a TV-3, l’exdiputat català ha qüestionat que una revisió de la llei marc es tradueixi en un augment de la descentralització, ja que les forces que actualment mostren "una línia de creixement" advoquen pel contrari.

Roca ha afirmat que una d’aquestes forces l’auge de les quals el "preocupa" és Vox, que en les eleccions andaluses ha aconseguit representació parlamentària amb 12 escons: "Per primera vegada tenim una força que s’identifica obertament com a recentralitzadora i que demana que s’acabi ambl’autonomia de Catalunya".

“Més garantia que polèmica”

Notícies relacionades

"Valorem el que tenim perquè hi ha molta gent que pot tenir la sensació que algú cregui que tenim massa", ha subratllat Roca, que ha reivindicat que "encara avui la Constitució és més garantia que polèmica".

En relació amb el conflicte català, el jurista ha apostat per la negociació i el pacte. "Tenim marge d’avenç", ha assegurat Roca, que ha precisat que els grans progressos "es construeixen per etapes" i ha elogiat la "moderació" com a font de cohesió.