Borrell amenaça amb "una resposta" per les "inacceptables" declaracions d'un ministre belga sobre la vaga de fam

El titular de Defensa, pertanyent als nacionalistes flamencs, va fer un tuit de recolzament als polítics presos

zentauroepp45957712 br01  bruselas  b lgica   19 11 2018   el ministro espa ol d181120111834

zentauroepp45957712 br01 bruselas b lgica 19 11 2018 el ministro espa ol d181120111834 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Bruselas

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha qualificatd’"inacceptables” aquest dimarts les declaracions del ministre de Defensa belga, el nacionalista flamenc Sander Loones, en suport a la vaga de fam que van emprendre dissabte el líder de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, i el també exconseller Jordi Turull i a la qual també s’hi hansumat els exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn, i ha avançat que "rebran segurament una resposta" d’Espanya.

"El ministre de Defensa belga ha fet unes declaracions que considerem inacceptables i que rebran, segurament, una resposta per part nostra", ha explicat Borrell en declaracions a la premsa quan ha arribat a la reunió amb els seus homòlegs de l’OTAN.

El cap de la diplomàcia espanyola responia així a unes declaracions de recolzament a la vaga de fam que va fer a través del seu perfil a Twitter el passat 1 de desembre.

Notícies relacionades

"Tancats durant més d’un any sense estar condemnats. El tribunal espanyol no tracta ni tan sols el seu procés per evitar que el Tribunal de Drets Humans es pugui pronunciar. Ara, es veuen obligats a fer una vaga de fam", va recalcar el ministre de Defensa belga, de la Nova Aliança Flamenca (NV-A) en el seu Twitter. "Cap demòcrata hauria de callar sobre això", deia el mateix tuit.

Retirada de diplomàtic

El Govern espanyol va retirar l’estatus diplomàtic al delegat del Govern de Flandes a Espanya per les desqualificacions reiterades del president del Parlament flamenc, Jan Peumans, també de la NV-A, que va criticar l’empresonament de polítics catalans per la consulta de l’1-O i va assegurar que "el Govern espanyol és incapaç de complir les condicions per formar part d’una Europa democràtica".