TERRATRÈMOL POLÍTIC

Resultats de les eleccions andaluses 2018 per municipis | Mapa interactiu

El PSOE ha guanyat al 80% de les localitats, però Ciutadans s'ha imposat a Jerez i Algesires, i Vox, a El Ejido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les eleccions autonòmiques a Andalusia han suposat un autèntic sisme al tauler polític espanyol. Després de 36 anys d’hegemonia socialista, els andalusos han castigat el PSOE, que ha perdut més de 400.000 vots i 14 escons malgrat mantenir-se com a primera força política.

Diputats obtinguts per cada partit en les eleccions andaluses 2018.

Notícies relacionades

Tot i que el PSOE continua ocupant la primera posició a 629 localitats (gairebé el 80%), Ciutadans, i fins itot Vox, han aconseguit les seves primeres victòries municipals. El partit taronja ha vençut en 23 poblacions, entre les quals Jerez de la Frontera i Algesires, mentre que l’extrema dreta s’ha emportat la victòria a El Ejido (Almeria), la població amb més pressió migratòria de la regió.

En la disputada batalla per la segona posició a tot Andalusia, la formaciód’Albert Rivera  creix en moltes de les grans ciutats, en què arriba a desplaçar el PP com a segona força en algunes capitals de província. Els populars s’han imposat en 118 municipis. Per la seva banda, Endavant Andalusia, la coalició de Podem i IU, s’ha adjudicat 28 triomfs.