VAGA DE FAM

El Govern garanteix un judici just a Turull, Sànchez i a la resta de processats

jfnxlyxyblt02nnhejwr851100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Govern assegura quel’Estat de dret a Espanya preserva el judici just als polítics presos per l’organització de l’1-O i els disturbis causats posteriorment. Fonts de l’Executiu han recordat als dirigents independentistes Jordi Turull i Jordi Sànchez, que avui inicien una vaga de fam, que “tindran un judici just”, com la resta dels polítics secessionistes processats i com tots els ciutadans sotmesos a la llei i protegits per les lleis.

Fonts de l’Executiu s’han referit d’aquesta manera a la decisió de l’expresident de l’ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, i del també diputat i exconseller Jordi Turull, de comunicar la direcció del centre penitenciari de Lledoners que inicien avui una vaga de fam. La resta de presos podrien prendre la mateixa decisió les pròximes setmanes com una manera d’agreujar l’impacte social i polític del conflicte polític desencadenat per l’independentisme català. 

La comunicació de Sànchez i Turull és la confirmació de l’anunci de l’inici d’una sèrie de protestes dels independentistes presos amb l’objectiu de mantenir i incrementar la presència internacional de les seves reivindicacions, segons ha explicat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i per denunciar el que ells consideren “falta d’imparcialitat” de la Justícia espanyola.

Notícies relacionades

El Govern ha replicat que els dirigents independentistes compten amb la protecció i les garanties que els ofereix l’Estat de dret. “Com tots els ciutadans sotmesos a la llei i protegits per les lleis, en el nostre Estat de dret els dirigents independentistes tindran un judici just”, han recalcat les fonts.

També han posat èmfasi que el Poder Judicial “és independent i es farà justícia”. “Per al Govern de Pedro Sánchez, la Justícia és l’única que pot dictar sentències”, han postil·lat. 

Temes:

Catalunya