NEGOCIACIÓ

El Govern no portarà els Pressupostos al Parlament si no compta amb els recolzaments necessaris

L'Executiu de Torra va iniciar ahir les converses amb els comuns amb poques expectatives d'èxit

zentauroepp45996692 pere aragones181130100939

zentauroepp45996692 pere aragones181130100939 / Estefania Escola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que no portarà els Pressupostos del 2019 al Parlament si no compta amb els recolzaments necessaris per tramitar-los. És a dir, la garantia que superaran el debat a la totalitat.

"El que no farem serà portar-los al Parlament perquè siguin rebutjats", ha assenyalat Aragonès en declaracions a Catalunya Ràdio.

Notícies relacionades

El número dos de l’Executiu de Quim Torra ha defensat que el 75% dels increments es destinaran als tres departaments "de l’Estat del benestar": Ensenyament, Salut i Treball i Afers Socials. I ha afegit que també es farà una aposta per la seguretat. "750 mossos més, 250 bombers i 250 metges més d’atenció primària", ha resumit.

Aragonès ha fet aquestes declaracions després de reunir-se, ahir, amb una delegació de Catalunya en Comú Podem, amb l’objectiu d’iniciar les negociacions dels comptes catalans. No obstant, aquesta primera trobada va constatar les enormes diferències entre les dues parts, sent la pujada d’impostos el punt que més esquerdes pot obrir.