Anar al contingut

INVESTIGACIÓ

La fiscalia descarta imputar per terrorisme el franctirador que volia matar Pedro Sánchez

El ministeri públic no demanarà al jutge de Terrassa que remeti el cas a l'Audiència Nacional, segons publica 'El Confidencial'

El Periódico

La fiscalia descarta imputar per terrorisme el franctirador que volia matar Pedro Sánchez

La fiscalia de l’Audiència Nacional ha rebutjat investigar per un delicte de terrorisme Manuel Murillo, el franctirador que volia matar el president del Govern, Pedro Sánchez, segons revela aquest divendres 'El Confidencial’.

El ministeri públic, doncs, no reclamarà al jutjat d’instrucció de Terrassa que investiga Murillo que remeti la causa a l’Audiència Nacional.

Segons explica el digital, el fiscal descarta que els fets pels quals va ser detingut aquest vigilant de seguretat de 63 anys, que va manifestar en un xat les seves intencions d’acabar amb la vida del president Sánchez, encaixin en algun dels supòsits que detalla l’article 573 del Codi Penal.

Protesta per l’exhumació de Franco

El franctirador va ser detingut pels Mossos d’Esquadra el passat 21 de setembre després de la denúncia d’una coordinadora de Vox a Barcelona, segons la qual Murillo va expressar en un xat de WhatsApp la seva disposició a "sacrificar-se per Espanya" i acabar amb aquest "roig de merda" en protesta per la decisió del Sánchez d’exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos.

A casa del vigilant de seguretat, la policia catalana hi va trobar un arsenal amb 16 armes de foc curtes i llargues, inclòs un fusell d’assalt Cetme, un subfusell metrallador Skorpion vz. 16 61 i quatre rifles d’alta precisió. A més, al cotxe hi portava dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.