EL PROCÉS ALS EUA

'The New York Times' visita Junqueras i Romeva a la presó

L'exvicepresident explica que no va marxar a l'estranger per continuar a prop de la seva gent

zentauroepp39281573 junqueras y romeva181129100604

zentauroepp39281573 junqueras y romeva181129100604 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La situació delspolítics i líders independentistes en presó preventiva i el seu pròxim judici continua despertant l’atenció més enllà de les fronteres espanyoles. Bona mostra d’això és l’entrevista que 'The New York Times' ha realitzat a l’exvicepresident Oriol Junqueras i a l’exconsellerd’Exteriors Raül Romeva.

En un article titulat 'Els exlíders de Catalunya entre reixes continuen compromesos amb la causa separatista', el corresponsal a Espanya del rotatiu nord-americà, Raphael Minder, fa un repàs de l’estat actual de la política catalana, poques setmanes abans que arrenqui el judici per rebel·lió al Tribunal Suprem, i destaca que, malgrat haver sigut empresonats, els polítics independentistes no han abandonat el seu objectiu.

"Es pot argumentar que vam subestimar algunes de les dificultats del que volíem fer l’any passat, però ara ningú hauria de subestimar la força del nostre moviment", assegura Junqueras en la conversa amb Minder.

D’altra banda, Romeva considera que la llarga estada en presó preventiva demostra el "fracàs" de l’Estat espanyol.

Notícies relacionades

En un altre moment de l’entrevista, el líder d’ERC evita donar la seva opinió sobre la decisió de Carles Puigdemont de fugir a l’estranger per eludir l’acció de la justícia i assegura: "El meu propi objectiu sempre ha sigut continuar a prop de la meva gent per mostrar-los que estic disposat a fer tots els esforços sacrificis possibles per defensar el que crec".

Finalment, Junqueras nega que estiguin rebent cap tracte de favor a la presó, com denuncien el PP i Ciutadans. L’únic privilegi real, assegura, és que se li hagi permès ensenyar a altres interns astronomia, història i matemàtiques.