Pateix leucèmia

Casado demana com Aznar la sortida de la presó de Zaplana

El líder del PP s'afegeix a l'expresident del Govern en la petició de llibertat de l'exministre, a presó des del maig

abertran42963919 valencia 16 4 12018  pol tica  eduardo zaplana imparte la co180522091206

abertran42963919 valencia 16 4 12018 pol tica eduardo zaplana imparte la co180522091206 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest dijous la sortida de la presó de l’exministre i expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, que està en presó preventiva des de fa vuit mesos i té leucèmia. És una petició que en els últims dos mesos també ha formulat públicament l’expresident del Govern José María Aznar.

En una entrevista a esRadio, el líder dels populars ha assenyalat que aquesta sortida ha sigut "sol·licitada pels mateixos metges" i, al ser preguntat per aquest afer, ha assegurat que “és clar" que se suma a aquesta petició de llibertat.

"En aquest cas, a més, hi ha molts mecanismes perquè no hi hagi cap risc i la instrucció es pugui continuar fent. La seva malaltia és greu i, a més, crec que hi ha greuges comparatius amb altres casos que el fan més llastimós", ha recalcat. Al ser preguntat per què el PP no ha demanat abans aquesta llibertat, ha dit que no ho havia fet perquè no li havien preguntat.

Presó sense fiança

Notícies relacionades

Aznar ha demanat una solució per al seu exministre en diverses ocasions. Una va ser fa uns dies a València, quan va recordar que Zaplana està en presó preventiva des de fa vuit mesos i "pateix una leucèmia amb risc clar de mort". Per això, va dir que aquesta situació s’ha de resoldre "d’una manera humanitària i compassiva".

Zaplana està a la presó de Picassent (València) des de finals del mes de maig, quan la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València va acordar per a ell presó provisional, comunicada i sense fiança en el marc de l’operació Erial, per la qual va ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. La seva defensa ja ha demanat fins en quatre ocasions la sortida de presó pel seu estat de salut.