A VALÈNCIA

Eduardo Zaplana, hospitalitzat amb problemes respiratoris

L'expresident valencià, que pateix leucèmia, es troba en presó preventiva per corrupció

Eduardo Zaplana, hospitalitzat amb problemes respiratoris

Miguel Lorenzo

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana ha estat traslladat aquest dilluns a l’hospital de La Fe de València des de la presó de Picassent amb problemes respiratoris derivats d’un mal funcionament del pulmó esquerre, segons han informat a Efe fonts pròximes a la seva família.

Tant Institucions Penitenciàries com l’hospital valencià han confirmat el trasllat de Zaplana, que pateix leucèmia des de fa tres anys, encara que no n’han detallat els motius per raons de confidencialitat de la informació clínica.

L’exministre és a la presó des del 24 de maig després de ser detingut pel 'cas Erial’,en el qual se l’investiga per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per delinquir i pertinença a grup criminal.

Llibertat rebutjada

El seu advocat, que ja va demanar sense èxit la seva llibertat per raons humanitàries, ha remès un nou escrit a la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València per reclamar la seva posada en llibertat condicional o, en el seu defecte, una mesura de presó atenuada.

En l’escrit, segons les fonts consultades per Efe, apel·la al risc vital de l’exministre en vista de la gravetat del seu estat de salut, ja que pateix un quadre profund d’immunosupressió i un risc més gran de contreure infeccions. La jutge ja va rebutjar a principis del mes de juny la seva posada en llibertat d’acord amb el criteri de la Fiscalia, que estima que existeix risc de fuga i de destrucció de proves.

Et pot interesar

El 5 de juny, l’expresident valencià va ser traslladat durant unes hores al mateix centre hospitalari, en aquest cas per rebre el tractament i passar els controls habituals per la leucèmia.

Segons les fonts d’Institucions Penitenciàries, aquest dilluns ha ingressat per decisió dels sanitaris de la presó de Picassent. Les fonts pròximes a la família han afegit que el trasllat s’ha dut a terme amb urgència en vista dels problemes respiratoris que presentava.