CAIXA B DEL PP

Un exalcalde declara que Rajoy li va dir que fes cas a Bárcenas

Afirma que va alertar Juanma Moreno que l'extresorer el pressionava per adjudicar obres

Panero, pendent de judici per una peça de la Gürtel, diu que li van demanar beneficiar donants del PP

GRA353. SEVILLA, 21/04/2017.- El presidente del Gobierno y del Partido Popular, Mariano Rajoy (2d), junto al líder del PP-A, Juanma Moreno (i), durante la inauguración esta tarde del XIV Congreso Nacional de Nuevas Generaciones (NNGG) que se celebra en Sevilla, donde saldrá elegido Diego Gago (d) como líder de esta organización juvenil en sustitución de Beatriz Jurado (i). EFE/Raúl Caro

GRA353. SEVILLA, 21/04/2017.- El presidente del Gobierno y del Partido Popular, Mariano Rajoy (2d), junto al líder del PP-A, Juanma Moreno (i), durante la inauguración esta tarde del XIV Congreso Nacional de Nuevas Generaciones (NNGG) que se celebra en Sevilla, donde saldrá elegido Diego Gago (d) como líder de esta organización juvenil en sustitución de Beatriz Jurado (i). EFE/Raúl Caro / RAUL CARO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Arturo González Panero, exalcalde pel PP de la localitat madrilenya de Boadilla del Monte, ha decidit no ser l'únic amb problemes pel 'cas Gürtel'. Malgrat estar pendent de judici a la peça de la causa oberta per les adjudicacions presumptament irregulars realitzades a la trama corrupta en aquest municipi, Panero ha apuntat ni més ni menys que a l'expresident del Govern Mariano Rajoy en relació amb les comissions il·legals cobrades pel partit.

Segons Panero, conegut com 'l'Albondiguilla', Rajoy li va dir el juliol del 2004: "Alcalde, fes cas de Luis". Quan li va preguntar quin Luis, l'expresident li va respondre amb un "Bárcenas". El testimoni va afegir que "molt sarcàsticament" el president li va donar la raó al seu comentari de, "efectivament, quan es pugui fer-li cas". 

Va afegir que sabia que la relació de Rajoy amb Bárcenas era molt bona, perquè de l'equip del seu antecessor, José María Aznar, només van quedar ell i Javier Arenas en el partit quan va assumir la presidència. Va recordar que Bárcenas va ascendir de gerent a tresorer i que era freqüent que tots dos coincidissin a la casa de l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda i la seva exdona Ana Mato. També hi assistia Javier Arenas.

Advertència al candidat del PP 

I en plena campanya de les andaluses, González Panero ha recordat com a finals del 2004 i principis del 2005 va anar a veureJuanma Moreno, responsable de corporacions locals del partit llavors, per explicar-li el que li passava amb el regidor que li havia imposat en el seu municipi el mateix Bárcenas per controlar les adjudicacions.

Notícies relacionades

Va explicar que en una ocasió Francisco Correa li va trucar per oferir-li 100 milions de pessetes i va assenyalar que en les trucades que va rebre de l'extresorer del PP se li recordava que certes empreses eren amigues del partit i calia tractar-les bé.

L'acusació que exerceix IU en la causa, que va sol·licitar la declaració de González Panero, va assenyalar que la situació de Juanma Moreno en relació amb l’"estructura organitzada per cobrar suborns a escala municipal, autonòmica i estatal", que segons el seu parer hi havia en el PP, "és compromesa". L'advocat d'aquest partit, Juan Moreno, va destacar que "el PP tenia ple coneixement perquè hi havia una estructura a Génova i diverses persones han demostrat com funcionava".