09 jul 2020

Anar al contingut

La crisi catalana

Eduard Pujol, sobre les llistes d'espera en sanitat: "Ens distraiem amb qüestions que no són les essencials"

El dirigent de JxCat creu que la "solució real del problema" és votar contra l'"estrangulació" per part de l'Estat

El Periódico

Eduard Pujol, sobre les llistes d'espera en sanitat: "Ens distraiem amb qüestions que no són les essencials"

Marta Sierra

El portaveu adjunt de JxCatEduard Pujol, considera que la solució per a la crisi sanitària a Catalunya és votar sobre el seu dret a l’autodeterminació i que discutir sobre les llistes d’espera no és l’"essencial". "De vegades ens distraiem amb qüestions que no són les essencials. Que si 85 dies de llista d’espera, que si haurien de ser 82...", ha assenyalat aquest dimarts a Ràdio 4. "Ens estem barallant per les engrunes. Hem d’anar a la resolució real del problema", ha afegit. Una "solució" que passa,a parer seu, pel fet que Catalunya decideixi el seu futur per fugir de l’"estrangulació" a la qual la té sotmesa l’Estat.

Pujol ha expressat tota la seva "comprensió" cap a la "crítica" i la "mobilització" del col·lectiu sanitari contra la seva situació de col·lapse, però ha assenyalat que es tracta d’"un problema estructural". "No és un problema de Govern", ha remarcat. "Estem escanyats, estem ofegats i aquesta és la situació estructural que viu Catalunya", ha insistit. 

Després de criticar els polítics que sembla que "suquin pa" en la situació, i que no van a favor dels "interessos" del país, ha apuntat: "La nostra opció és fer república. No és un deliri". 

Discutir sobre les llistes d’espera, ha afegit, és "un enorme fracàs de país", perquè els catalans mereixerien que fossin molt més curtes. "¿I per què no hi arribem? Perquè no hi ha mitjans i no els tindrem mai si no fem el salt a la república", ha dit.