nou càstig

El Congrés reprova Dolores Delgado gràcies a l'abstenció d'ERC

La moció del PP contra la ministra de Justícia ha comptat amb el recolzament de Cs, UPN i Fòrum Astúries

zentauroepp45988226 graf3703  madrid  espa a   22 11 2018  la ministra de justic181122170457

zentauroepp45988226 graf3703 madrid espa a 22 11 2018 la ministra de justic181122170457 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la reprovació de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, gràcies a l’abstenció d’ERC en la votació d’una moció presentada pel PP i que ha recolzat Ciutadans.

La reprovació de la ministra –que s’afegeix a la queva aprovar el Senat al setembre ha tirat endavant amb els 167 vots a favor de PP, Ciutadans, UPN i Fòrum Astúries, i les 11 abstencions d’ERC i Bildu.

Els 162 vots en contra de PSOE, Podem, el PDECat i Compromís no han sigut suficients per evitar la reprovació.

La iniciativa del PP no hauria tirat endavant sense l’abstenció d’ERC, uns nou vots que han sigut decisius.

La votació s’ha produït el dia següenmt de l’enfrontament en el ple entre el diputat d’ERC Gabriel Rufián i el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, i de l’acusació d’aques últim al parlamentari del partit independentista Jordi Salvador d’haver-lo escopit.

Tampoc s’hauria aprovat sense el recolzament de Ciutadans, que durant el debat de la moció la va criticar amb duresa i la va qualificar de "burla als espanyols", en paraules de la parlamentària Patricia Reyes.

Notícies relacionades

Reyes va demanar al PP "un mínim de dignitat" i va recordar que amb la seva iniciativa pretenia reprovar els seus "còmplices" en els acords per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Malgrat això, en la votació final, els parlamentaris del partit d’Albert Rivera han decidit reprovar la ministra. Poc abans, aquest mateix grup ha demanat al Congrés que Delgado expliqui el cessament de l’advocat de l’Estat responsable de dirigir l’acusació del Govern