ANUNCI

Maragall diu que el judici de l'1-O tindrà "observadors internacionals"

Assegura que la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona no és "d'una persona ni d'un cognom"

zentauroepp45017687 graf2170  barcelona  13 09 2018   el conseller de acci n ext180914115255

zentauroepp45017687 graf2170 barcelona 13 09 2018 el conseller de acci n ext180914115255 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha avisat aquest dimecres que el judici de l’1-O comptarà amb representants del Parlament Europeu, d’altres parlaments nacionals i d’associacions civils com a "observadors internacionals".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Maragall ha dit que és una cosa que s’està acabant de preparar "des de les mateixes defenses, des d’altres àmbits institucionals, des de la presidència de la Generalitat i des dels partits polítics".

"El problema no serà aconseguir que vinguin sinó al contrari, veure com ordenem bé aquesta funció essencial d’observació democràtica", ha dit el conseller, que aquest dimarts va anunciar la renúncia al càrrec per centrar-se en la candidatura com a líder d’ERC  d’ERC  a les eleccions municipals de Barcelona.

Quan se li ha preguntat pel seu pas per la conselleria, Maragall ha admès que només s’ha reunit una vegada amb el seu homòleg en el Govern, el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, de qui ha lamentat que ha fet "una agressió sistemàtica a les institucions" catalanes.

Alcaldia de Barcelona 

Pel que fa al fet que Alfred Bosch el substituirà al capdavant de la conselleria, Maragall ha expressat que aportarà "noves ambicions i nous i millors resultats", tot i que ha incidit que ells són únicament suplents de Raül Romeva, que està en presó provisional per la causa del procés sobiranista.

Notícies relacionades

Sobre la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona, ha remarcat que la seva proposta no és "d’una persona ni d’un cognom", sinó d’un equip i una manera d’entendre Barcelona.

En aquest sentit, ha assenyalat que està obert a aliances "amb qualsevol que estigui disposat a compartir el projecte republicà", per això ha demanat contrastar projectes.