DOCUMENT

La carta de renúncia del jutge Marchena a presidir el CGPJ i el Suprem

El magistrat reivindica la seva independència i esgrimeix la seva trajectòria com a prova

marchena / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta és la carta de renúncia del jutge Manuel Marchena a presidir el Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Suprem:

"Les notícies divulgades en els últims dies sobre la meva hipotètica designació com a president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, m’obliguen a fer les precisions següents:

1.- No he concebut mai l’exercici de la funció jurisdiccional com un instrument al servei d’una opció política o una altra per controlar el desenllaç d’un procés penal.

2.- La meva trajectòria com a magistrat ha estat sempre presidida per la independència com a pressupost de legitimitat de qualsevol decisió jurisdiccional.

3.- L’examen de les resolucions que durant aquests anys he dictat com a magistrat del Tribunal Suprem –de forma especial, com a president de la sala d’admissió de les causes contra aforats–, és la millor mostra que no he actuat mai condicionant l’aplicació del dret a l’opció política del querellat o denunciat.

Notícies relacionades

4.- Per tot això, avanço públicament la meva decidida voluntat de no ser inclòs, per al cas en què així fos considerat, entre els candidats al càrrec de president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial.

Madrid, 19 de novembre del 2018"