FEMINISME

Pla de xoc de la CUP contra la violència masclista

El partit anticapitalista i la resta d'entitats de l'Esquerra Independentista presenten un decàleg per combatre aquesta xacra

cup-lluis-companys

cup-lluis-companys

1
Es llegeix en minuts
Olaya Marín

La Taula de l’Esquerra Independentista (TEI), plataforma en què participa la CUP i altres entitats de l’esquerra independentista, ha presentat aquest dilluns davant delTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la campanya 'Feminisme per canviar-ho tot', que inclou un pla de lluita contra la feminització de la pobresa i la violència masclista

Es tracta d’un "pla de lluita" anual que començarà aquest diumenge amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere. El programa de 10 punts, llegit aquest matí, pretén definir els objectius que volen aconseguir per avançar, segons han explicat, cap a l’alliberament de la dona.

La diputada de la CUP en el Parlament Natàlia Sánchez ha explicat que volen "combatre el masclisme des de diferents fronts", ja que es tracta d’"una lluita global".  Així mateix, ha remarcat la importància d’internalitzar els serveis públics per poder garantir els drets de les dones.

Proposta de mínims

En la lectura del text, Adriana Roca i Laia Casas, representants de la Taula de l’Esquerra Independentista –conformada per la CUP, Alerta Solidària, Arran, Endavant, la Coordinadora Obrera Sindical i el SEPC–,  han manifestat que és "una proposta de mínims" per posar "la vida en el centre" i denunciar que la violència no és només domèstica, sinó que també és "estructural".

Entre les 10 propostes que han presentat hi ha exigir uns salaris i pensions mínimes de 1.200 euros, la millora de les condicions de les treballadores de la llar, acabar amb la bretxa salarial i recuperar els articles en matèria laboral de la llei d’igualtat catalana suspesos pelTribunal Constitucional.

En la presentació del programa han posat èmfasi en l’eliminació de la violència masclista en els àmbits domèstics, laborals i socials i han apostat per la creació d’un pla de prevenció per lluitar contra aquesta incloent la perspectiva feminista i LGTBI en tots els àmbits de la societat, com per exemple l’educació i la justícia.

Prohibició dels ventres de lloguer

Notícies relacionades

També han considerat necessari eliminar la llei d’estrangeria, tancar els Centres d’Internament d’Estrangers i sortir de la Unió Europea il’OTAN. De la mateixa manera, han apostat per l’avortament lliure i gratuït i la prohibició dels ventres de lloguer. 

La plataforma pretén desenvolupar el programa fins al setembre de "manera transversal" a través de dies concrets, com ara el Dia de la Dona, i d’activitats impulsades des delParlament, el municipalisme i les entitats que formen part de la TEI.

Temes:

CUP Feminisme