NOVA FORMACIÓ

Una dirigent de PDECat demana "respecte" a la Crida de Puigdemont i descarta una fusió o absorció

Candini descarta una fusió o absorció del partit hereu de Convergència amb la nova plataforma

Considera que Marta Pascal va ser "injustament sacrificada i recalca que el partit hereu de CDC és de "centre"

zentauroepp40088500 la coordinadora de la campanya del pdecat  montserrat candin181119124049

zentauroepp40088500 la coordinadora de la campanya del pdecat montserrat candin181119124049 / Bernat Vilaro

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’alcaldessa de Calella (Barcelona) i membre de la direcció executiva del PDECat, Montserrat Candini, ha demanat aquest dilluns als impulsors de la Crida Nacional per la República –entre ells, Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez– "respecte" a la formació demòcrata i ha apostat per arribar a una entesa que no passi ni per la "fusió" ni per l’"absorció".

En declaracions a La Xarxa, Candini ha recordat que inicialment els plans de la Crida passaven per convertir-se en un "moviment" que aglutinés diferents formacions polítiques, per la qual cosa el PDECat podia sentir-se "còmode"; però, al prendre forma com a "partit", ara cal "trobar la fórmula" d’encaix.

Segons Candini, cal evitar que aquest espai polític de l’independentisme se "segregui" i se "subdivideixi més", i per això el PDECat "posarà tota la carn a la graella" per sumar forces amb la Crida, però no ho farà "a qualsevol preu".

Defensa de Pascal

Després d’afirmar que l’anterior coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, va ser "injustament sacrificada en l’assemblea que els demòcrates van celebrar el mes de juliol passat, Candini ha remarcat que el seu partit és "de centre" i s’ha mostrat contrària a qualsevol fórmula d’integració que impliqui "anul·lar les ideologies".

Candini ha garantit que el PDECat farà "tots els esforços possibles" per arribar a un "enteniment" amb la Crida, però l’acord "no passarà mai per una fusió ni per una absorció" dels demòcrates en aquestes noves sigles.

En aquest sentit, ha reivindicat la "musculatura" territorial i orgànica del PDECat, amb 430 alcaldies, 3.500 regidors i ja amb prop de 850 caps de llista municipals proclamats per als comicis de maig del 2019.

A més, ha recalcat que els "temps de verticalitat del poder" al si dels partits ja han passat, de manera que també cal "respectar", per exemple, el criteri de les assemblees locals i comarcals del PDECat.

Llegat polític

Després d’alguns pronunciaments crítics des del si de la Crida cap a tot el que representa el PDECat, formació hereva de Convergència, Candini ha reclamat "respecte" i ha demanat que el "llegat polític" dels demòcrates no sigui "menyspreat".

Notícies relacionades

"Res es pot construir en positiu des del menyspreu", ha advertit la responsable de relacions amb partits polítics, societat civil i entitats municipalistes del PDECat.

Candini, que no s’ha inscrit a la Crida, ha explicat que en les eleccions municipals del 2019 es presentarà sota la marca "Junts per Calella/PDECat", per optar al seu tercer mandat consecutiu al seu municipi.