PREGUNTA DE CS

L'enigmàtic viatge de tres comandaments dels Mossos a Washington

Buch emmarca la visita en les relacions que el cos manté amb cossos consulars

Els policies van entrar al país amb visat de turistes

foto 3397443

foto 3397443

1
Es llegeix en minuts

Tres comandaments de la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra van viatjar entre el 12 i el 16 de juny a Washington per reunir-se amb un cos consular, segons ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, en resposta escrita a una pregunta parlamentària de Ciutadans. No obstant, la resposta no aclareix ni amb qui es van reunir ni sobre quins temes van tractar.

El viatge, segons Buch, comptava amb el vistiplau de la Prefectura de la policia catalana i no va ser comunicada a la comissió de Matèries Secretes i Reservades del Parlament. Tampoc es va requerir la cooperació als cossos i forces de seguretat de l’Estat perquè, afegeix el conseller sense aprofundir en els detalls, "el motiu de la visita no corresponia al contingut d’aquests temes".

Finalment, Interior detalla que els tres comandaments dels Mossos van entrar als EUA com aturistes, ja que la seva entrada es va gestionar "mitjançant el formulari de visitant / turista que es diu ESTA".

Notícies relacionades

Segons l’article 10 de la llei orgànica de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, la competència en matèria de relacions internacionals la tenen la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, que són les que coordinaran la resta de cossos.

Ciutadans demana la llista íntegra

Segons ha publicat 'Vozpópuli', Ciutadans no s’ha quedat satisfet amb la resposta i ha requerit al Govern la llista íntegra dels viatges dels Mossos a l’estranger i les autoritats que reben els comandaments d’aquest cos.