vuit ministeris implicats

El Govern aprova un pla per al Camp de Gibraltar que inclou més jutjats i una zona franca a Los Barrios

L'estratègia inclou una inversió de 810 milions d'euros per millorar les infraestructures i les comunicacions de la zona

zentauroepp11921055 alg03  algeciras  08 12 2009   las autoridades de gibraltar 180219114224

zentauroepp11921055 alg03 algeciras 08 12 2009 las autoridades de gibraltar 180219114224 / A CARRASCO RAGEL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un pla per al Camp de Gibraltar, en el qual han col·laborat vuit ministeris, per col·laborar a la millora de la comarca. Entre les mesures que ha assenyalat el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, hi ha una partida específica per a plans d’ocupació a la zona, la creació de tres jutjats –a Algesires, la Línea de la Concepción i San Roque– i la creació d’una nova zona franca a Los Barrios.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha detallat que aquest pla també conté mesures sobre Educació, com la creació de "programes d’aules mentor" amb cursos per a la Formació Professional en matèries relacionades amb la societat digital.

Dins del pla d’ocupació que el Govern ha compromès per a Andalusia, entrarà un pla d’ocupació específic per a la comarca, segons ha indicat Marlaska, que també ha dit que es crearà una oficina de "seguiment i impuls" en matèria d’ocupació i formació per al mateix.

A més, l’estratègia del Govern inclou una inversió de 810 milions d’euros per millorar les infraestructures i les comunicacions de la zona.

Explicar el narcotràfic

Notícies relacionades

En matèria de Justícia i Interior, Maraska ha apuntat que es crearan tres jutjats més que se sumaran als deu que ja treballen a la zona. Els nous jutjats aniran per a Algesires, La Línea i San Roque i la seva posada en marxa s’aprovarà a través del Reial Decret. Per al funcionament d’aquestes noves instàncies es crearan 12 places per a fiscals especialitzats en la lluita contra el contra el narcotràfic. No hi cap una narcollanxa més.

Pel que fa a la seguretat, es durà a terme una segona fase, ja que en una primera ja s’hi han destinat 7,5 milions, per millorar els mitjans i recursos de la Policia i la Guàrdia Civil a la zona. L’any que ve es destinaran 21 milions en aquesta segona fase del pla específic per a les Forces de Seguretat.