QUATRE MISSIVES

El Govern utilitza el seu compte de Twitter per fer públiques les picabaralles entre Junqueras i Puigdemont

Artadi critica al president d'ERC que no hagi contestat a cap carta a Puigdemont

Els republicans, molestos pel tuit difós a través del compte oficial de l'Executiu català

artadi

artadi

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

Presentar-se barallats a una cimera en la qual el Govern pretén arribar a acords amb forces amb què no governa no sembla que sigui la millor manera d’encarar un conclave com el d’aquest divendres. Però l’Executiu és capaç d’això i de molt més. 18 hores abans de l’inici de la reunió, el perfil oficial del Govern es va dedicar a difondre una entrevista amb la consellera de Presidència, Elsa Artadi, en la qual retreia al líder d’ERC que no hagi contestat a cap de les quatre cartes que li ha remès l’expresident. 

Captura del tuit difós a través del compte oficial del Govern.

L’aparició del tuit amb l’enllaç ambelmon.cat, mitjà que publicava l’entrevista va provocar que corregués com la pólvora entre els seguidors republicans. Si aquestes ja porten malament que els puigdemontistas arremetin contra el seu líder, que el mateix Govern es convertís en el portaveu convergent va causar indignació. El tuit va ser esborrat poc després, però el mal, en forma d’enuig entre socis, ja estava fet.

En aquesta entrevista, Artadi fica zitzània entre els dos exdirigents del Govern. Si en anteriors ocasions ha sigut gentpròxima a Junquerasla que ha censurat que Puigdemont no s’hagi posat en contacte amb el líder d’ERC, aquesta vegada ha sigut Artadi la que retreu a Junqueras que no hagi contestat a cap de les quatre cartes que li ha enviat l’expresident a la presó de Lledoners.

Fonts republicanes van assenyalar a aquest diari que no tenien cap constància d’aquest tràfec de cartes, tot i que això no volia dir que Artadi no digués la veritat, ja que els republicans no controlen tots els canals de comunicació. Per exemple, si Puigdemont va enviar la carta per correu postal, des de Waterloo, el circuit d’aquesta carta és aliè, lògicament, als republicans. Fonts de Presidència van afirmar que “si algú es molesta” no és el seu “problema”, en referència, se suposa, al fons de l’entrevista i no a la relliscada d’utilitzar el Twitter del Govern.

La consellera defineix la comunicació entre Puigdemont i Junqueras com "unidireccional". “Puigdemont ha escrit quatre cartes a Junqueras i també li va enviar un llibre dedicat sense resposta. Per tant, sí que el vicepresident té informació del president”, destaca.

Aquestes fonts d’ERC citen com a únic contacte del resident a Bèlgica, precisament, el llibre ‘La crisi catalana’, del qual és autor el mateix Puigdemont. Aquesta és la dedicatòria que ha respost Junqueras i que encara no ha arribat a Waterloo. Per exprés desig del líder republicà, l’entrega serà en mà. Tot i que d’això ja faci gairebé dues setmanes.

Artadi explica que fa un any que estan refent ponts, amb la dificultat de situar “tots els actors a la mateixa sala”, però destaca el rol de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que és a Suïssa.

Notícies relacionades

Interessos partidistes

Preguntada per les eleccions europees, critica la posició d’ERC negant l’oferta de Puigdemont per anar com a número dos darrere de Junqueras: "El sistema electoral de circumscripció única t’impulsa a buscar aliances i ens costa entendre que alguns partits sobiranistes busquin acords amb Galícia i Euskadi i els rebutgin amb sobiranistes catalans".