REFORMA AMB SORPRESA

Amiant al despatx de Puigdemont al Palau de la Generalitat

Unes obres de rehabilitació descobreixen plaques de fibrociment al paviment i en un baixant

El calendari dels treballs ha patit un retard important

zentauroepp43370307 graf8798  barcelona  17 05 2018   quim torra  d   acompa ado181116144430

zentauroepp43370307 graf8798 barcelona 17 05 2018 quim torra d acompa ado181116144430 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres de reforma del saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat,  on Quim Torra va prendre possessió com a president de la Generalitat, i el despatx que va utilitzar l’expresident Carles Puigdemont s’han convertit en un malson i han acumulat retards importants.

Segons la resposta de l’Executiu català a una pregunta del PP publicada aquest dijous al Butlletí del Parlament, durant els treballs s’han trobat plaques de "fibrociment (ciment i amiant)" cosa que ha obligat a modificar la planificació de les obres. La previsió és que els treballs, iniciats al gener, acabin en els pròxims dies.

En la resposta a la pregunta formulada pel PP, firmada per la consellera Elsa Artadi, les obres es van iniciar a causa de l’"enfonsament parcial" i la degradació del pavimiento de roure de la sala. Aquesta situació "posava en risc" la seguretat dels usuaris, assegura el Govern.

Al prinicipi estava previst limitar-se a substituir el paviment per un altre de les mateixes característiques i disseny. No obstant, a l’aixecar el terra del despatx del president es van trobar "plaques de fibrociment que han hagut de ser extretes seguint els protocols de seguretat i salut establerts".

118.300 euros

Notícies relacionades

També es va detectar en una paret "un baixant de fibrociment" que s’ha hagut de substituir per un altre de PVC. Els revestiments murals amb desperfectes també s’han hagut de substituir. El pressupost de totes les obres supera els 118.300 euros.

Quan conclogui la rehabilitació, queda per aclarir la incògnita de si Torra ocuparà el despatx o, si com s’especula des de fa temps, el deixarà buit com a símbol de la situació anòmala de la institució.